EnergoBit isi construieste o noua fabrica


ghidelectric.ro
Luni, 22 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

EnergoBit isi construieste o noua fabrica


Grupul clujean incepe in acest an lucrarile la noua hala de productie din parcul industrial Tetarom I. Investitia are termen de finalizare in 2011.

echipamente electrice

Grupul EnergoBit, activ in domeniul antreprenoriatului in instalatii electrice si in productia de echipamente electrice, a realizat un sfert din cifra de afaceri de anul trecut din lucrari in sectorul energiei eoliene. Compania a anuntat ca in acest an va demara investitia pentru construirea in Cluj-Napoca a unei noi hale de productie de echipamente electrice, care va completa portofoliul de produse, scrie Ziua de Cluj.

Noua unitate va fi realizata tot in parcul industrial Tetarom I, unde compania isi are sediul, si ar urma sa fie finalizata in 2011. Deocamdata, proiectul se afla in proces de autorizare. Grupul a inregistrat pentru anul 2009 o cifra de afaceri de 97 milioane euro, in crestere cu 25% fata de 2008 si de cinci ori mai mare fata de acum cinci ani, cu o rata a profitului brut de peste 10%, au anuntat reprezentantii EnergoBit. Compania estimeaza in acest an cresterea cifrei de afaceri cu 10%.

EnergoBit, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii specializate de inginerie si lucrari electrice in domeniul parcurilor eoliene din tara, a contractat inca cinci lucrari in parcuri eoliene si a castigat cea de-a doua etapa a lucrarilor electrice din cadrul parcului de la Fantanele, cel mai mare parc eolian terestru din Europa, al carui beneficiar este Grupul CEZ. “in jur de 25% din cifra de afaceri a grupului a fost realizata din contractele privind proiecte eoliene in 2009, iar in acest an ponderea acestui tip de lucrari ar putea ajunge la 25-30%”, a spus vicepresedintele companiei, Peter Pal.

La finalul anului ar putea demara si lucrarile la parcul eolian propriu din zona Tulcea. Printre cele mai importante proiecte din portofoliul EnergoBit pe acest an sunt lucrarile in parcurile eoliene, mai precis etapa a doua a proiectului de la Fantanele, lucrarile in alte cinci parcuri nou-contractate si cele aflate in curs in alte parcuri, lucrari incepute in 2009, informeaza Ziua de Cluj.

“Pentru acoperirea lucrarilor in derulare in acest an cu personal de specialitate estimam ca vom creste numarul de angajati cu 5-10%”, a mentionat Ionut Barsan, director de marketing al companiei. EnergoBit are 400 de angajati si activeaza pe plan national prin filialele sale din Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta si unitatile de productie din Cluj si Jibou.

Printre lucrarile finalizate de EnergoBit in 2009 se numara statia electrica pentru Cotroceni Mall (cea mai mare statie electrica interioara din Romania), statii si linii electrice subterane in lungime de 150 km, aferente parcului eolian Fantanele, modernizarea statiei de transformare de la Sfantu Gheorghe, dar si lucrari pentru Transelectrica. Tot grupul clujean a facut si lucrarile de iluminat urban pentru esplanada si centrul civic din municipiul Slatina, lucrarile de iluminat pentru Autostrada Transilvania si cele de modernizare a iluminatului public din Cluj-Napoca, scrie Ziua de Cluj.

In 2009, societatea a finalizat lucrarile de un milion  de euro pentru dublarea capacitatii de productie a fabricii de la Jibou, achizitionarea unui autolaborator de defectoscopie cabluri si implementarea unei platforme IT unice pentru tot grupul de firme.

Din cele 14 proiecte de parcuri eoliene monitorizate in Romania de catre IBC Focus la inceputul anului, trei sunt realizate cu implicare clujeana, potrivit unui studiu al companiei de consultanta. Electrogrup, o alta societate clujeana, analizeaza cateva proiecte cu resurse de energie regenerabila. Societatea pregateste o asociere cu o companie germana pentru lucrari in cadrul proiectului CEZ de la Fantanele.

 
Sursa: Ziua de Cluj

 
19/03/2010 - Acest articol a fost citit de 3726 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 100 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Amenajari instalatii electrice"
Stirile anterioare
Am consumat cu 13% mai putine becuri economice...
Energie electrica din cutie
Electrica liciteaza 285 mil. euro pentru...
Emerson estimeaza o cifra de afaceri de 21,5...
Retrasib Sibiu ofera companiei Transelectrica...
Stirile urmatoare
Energopetrol mizeaza anul acesta pe un profit...
Noul sistem de masura pentru OMV Petrom
Cum sa ai lumina in casa fara sa dai bani pe...
Electro-Total: Scadere a profitului cu 5% in...
Legrand: Crestere a rezultatelor financiare in...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric