Am consumat cu 13% mai putine becuri economice in 2009


ghidelectric.ro
Miercuri, 24 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Am consumat cu 13% mai putine becuri economice in 2009


Cantitatea de becuri economice si tuburi fluorescente uzate colectata, in 2009, de catre Recolamp ar putea sa fie de circa 140.000 de tone, cu 13 la suta sub nivelul din 2008 cand s-a raportat o cantitate de 161.000 tone.

becuri

"Desi raportul final de activitate pentru 2009 va fi gata catre sfarsitul lunii aprilie, iar publicarea acestuia va avea loc undeva catre inceputul lunii mai, pot spune ca in privinta cantitatilor de becuri si tuburi fluorescente uzate colectate anul trecut, cifrele finale ar putea fi mai mici decat in anul anterior. Putem vorbi despre 140 de mii tone fata de cele aproape 161 mii tone din 2008", a afirmat Roxana Sunica, director de marketing al companiei de reciclare Recolamp, potrivit Capital.ro.

Aceasta a adaugat ca motivul care duce la aceasta scadere se datoreaza cantitatilor suplimentare de pe piata operate de catre firmele specializate in iluminatul stradal.

"Scaderea din 2009 apare in contextul in care 2008 a beneficiat de cantiti istorice de becuri si tuburi fluorescente uzate. Au fost schimbate multe corpuri de iluminat stradal, iar acestea au dus la atingerea unei valori superioare in 2008. Anul trecut, ne-am bazat pe recuperarea de la sursa, mai ales de la utilizatorii casnici", a explicat Roxana Sunica, potrivit Capital.ro.

Potrivit companiei, in prima jumatate a anului 2009, Recolamp a amplasat recipiente specializate pentru colectarea selectiva a deseurilor de surse de lumina in peste 2.300 de locatii, ceea ce a dus la strangerea a 85 de tone de becuri economice si tuburi fluorescente uzate, care urmeaza sa fie reciclate in conditii de siguranta pentru mediu si sanatatea populatiei.

Lampile fluorescente sunt fie liniare ('tuburile cu neon'), fie compacte (LFC), acestea din urma putand fi insurubate in duliile obisnuite, adoptarea lor neimpunand deci nicio modificare la actualele instalatii electrice, informeaza Agerpres.

Conform unor studii preliminare, inlocuirea becurilor cu incandescenta prin lampi fluorescente compacte (LFC) ar conduce, in cazul Romaniei, la o economie de energie de circa 40 trilioane de wati-ora, adica echivalentul consumului anual al tarii, informeaza Capital.

 Sursa: Capital

 
17/03/2010 - Acest articol a fost citit de 2118 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 20 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Amenajari instalatii electrice"
Stirile anterioare
Energie electrica din cutie
Electrica liciteaza 285 mil. euro pentru...
Emerson estimeaza o cifra de afaceri de 21,5...
Retrasib Sibiu ofera companiei Transelectrica...
Compania Hitachi Koki are o cifra de afaceri...
Stirile urmatoare
EnergoBit isi construieste o noua fabrica
Energopetrol mizeaza anul acesta pe un profit...
Noul sistem de masura pentru OMV Petrom
Cum sa ai lumina in casa fara sa dai bani pe...
Electro-Total: Scadere a profitului cu 5% in...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric