Energie electrica din cutie


ghidelectric.ro
Luni, 22 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Energie electrica din cutie


Aproximativ 1,5 miliarde de oameni, aproape un sfert din populatia globului, traiesc, in mileniul trei, fara electricitate. Potrivit unui raport al Organizatiei Natiunilor Unite, regiunile cele mai afectate sunt Asia de Sud si Africa.

energie electrica

Compania americana Bloom Energy Corporation a dezvoltat de curand niste celule de combustibil alimentate cu oxigen, care pot genera atat electricitate, dar si caldura. SOFC (solid oxid fuel cell) foloseste o tehnologie care nu polueaza, este de incredere si este un inlocuitor accesibil pentru metodele traditionale de obtinere de energie electrica, dar si pentru cele cu energie regenerabila, scrie Unimedia.

Mai multe astfel de celule pot fi grupate in servere, denumite generic Bloom Box. Astfel de servere pot genera pana la 100 kw putere, desi pot incapea intr-un colt din cladire. Ele pot alimenta aproximativ 100 de locuinte sau o cladire de birouri mai mica. Pentru a obtine o putere mai mare, clientul trebuie sa inserieze mai multe servere.

Initiatorul proiectul si cel ce a creat Bloom Box-ul, K. r. Sridhar, este de parere ca aceasta descoperire poate aduce un beneficiu umanitatii, informeaza Unimedia.

Avantaje:

    * poate genera atat electricitate cat si caldura.
    * reduce considerabil eliberarile de CO2 in atmosfera facute de centralele electrice traditionale bazate pe combustibili din hidrocarburi.
    * dimensiuni reduse.
    * poate alimenta pana la 100 de locuinte.
    * costuri reduse, intre 700.000 si 800.000 de dolari, in conditiile in care nu apar altele in viitor.

In faza initiala, proiectul se adreseaza companiilor mari, care vor sa reduca costurile la facturile de caldura si electricitate. In prezent aproximativ 20 de companii au testat produsul, dintre care eBay, Google sau FedEx. Chiar presedintele eBay a afirmat in timpul unei emisiuni, "60 Minutes", ca, de cand folosesc Bloom Box-uri, facturile la electricitate au scazut cu 100.000 de dolari, potrivit Unimedia.

Scopul final al proiectului este ca dimensiunile acestuia sa fie reduse, iar odata cu acestea si costurile. Astfel, Bloom Box-urile vor putea fi achizitionate si de oamenii de rand, nu doar de companii.


Sursa: Unimedia.md

 
09/03/2010 - Acest articol a fost citit de 2966 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 44 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Amenajari instalatii electrice"
Stirile anterioare
Electrica liciteaza 285 mil. euro pentru...
Emerson estimeaza o cifra de afaceri de 21,5...
Retrasib Sibiu ofera companiei Transelectrica...
Compania Hitachi Koki are o cifra de afaceri...
Rezultate de succes pentru firma AK STEEL
Stirile urmatoare
Am consumat cu 13% mai putine becuri economice...
EnergoBit isi construieste o noua fabrica
Energopetrol mizeaza anul acesta pe un profit...
Noul sistem de masura pentru OMV Petrom
Cum sa ai lumina in casa fara sa dai bani pe...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric