Sfaturi de la nemti despre energie verde


ghidelectric.ro
, 25 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Sfaturi de la nemti despre energie verde


Trei specialisti in domeniul energiei eoliene au participat la Alba Iulia la prezentarii strategiei Regiunii de Dezvoltare Centru in domeniul energiei regenerabile.

energie regenerabila

Conform acestora, judetul Alba are potential crescut in ceea ce priveste obtinerea de energie regenerabila din deseuri lemnoase, scrie Adevarul.

„Strategia Regiunii Centru pentru utilizarea resurselor regenerabile de energie“, primul document de acest gen elaborat la nivelul unei Regiuni de Dezvoltare din Romania, a fost prezentat azi. La prezentare au participat si trei specialisti in energie eoliana din landul german Brandenburg, parteneri in implementarea proiectului, informeaza Adevarul.

Strategia de utilizare a resurselor energetice „verzi“ a fost realizata pe baza unei analize a situatiei energetice din cele sase judete ale Regiunii Centru – Alba, Sibiu, Brasov, Mures, Harghita, Covasna – fiind luate in calcul potentialul resurselor energetice, consumul si productia de energie precum si alti factori.

Anul trecut a fost instalat, in apropiere de Alba Iulia, un stalp pe care au fost montati senzori pentru determinarea potentialului eolian si solar din zona. Astfel de stalpi au fost amplasati si in alte zone din Regiunea Centru. Pe baza datelor obtinute pana la acest moment s-a ajuns la concluzia ca judetul Alba are potential crescut pe obtinerea de energie regenerabila din biomasa (deseuri lemnoase), iar judetul Brasov are potential eolian crescut, potrivit Adevarul.

„S-au stabilit obiectivele generale si specifice si s-a urmarit identificarea si diversificarea surselor de finantare pentru activitatea de producere si utilizare a energiilor regenerabile“, a explicat Mihai Pocanschi, directorul departamentului de Politici Regionale din cadrul Agentiei de Dezvoltare Regionala (ADR) Centru. Reprezentantii ADR Centru au punctat cateva dintre obiectivele importante printre care si stimularea alimentarii cu energie regenerabila a comunelor izolate.

„Atat  in judetul Alba, cat si in alte judete din regiune exista comunitati izolate. Noi am analizat potentialul energetic regenerabil pe suprafete mai mari, dar nu si pe suprafete mai restranse, pentru ca ne-au lipsit fondurile. Este posibil sa existe surse de energie verde pe spatii restranse, care ar putea fi folosite de localitatile mici“, a explicat Pocanschi.

Sursa: Adevarul

 
05/03/2010 - Acest articol a fost citit de 2911 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 70 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Clujenii vor fi alimentati exclusiv cu energie...
Cea mai mare fabrica din Europa a General...
Cata energie eoliana poate produce Romania?
Google va putea vinde energie
Avem nevoie de energie verde care sa produca...
Stirile urmatoare
Autoritatile aloca fonduri de 350 mil lei...
In Europa Centrala investitiile in energie...
Romexpo va gazdui anul acesta ExpoRenewEnergy...
Romania investeste prea putin in energie verde
Cat ne costa o casa 100% ecologica?
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric