Echipamente electrice in atentia ANPC


ghidelectric.ro
, 14 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Echipamente electrice in atentia ANPC


Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a controlat, in luna octombrie, 403 operatori economici si 50.483 de echipamente electrice si electronice, constatand abateri de la prevederile privind deseurile de echipamente electrice.

echipamente electrice

Pentru abaterile constatate, comisarii ANPC au oprit temporar de la comercializare 3.977 echipamente electrice si au aplicat 94 amenzi contraventionale in valoare de 335.100 lei si 163 de avertismente, scrie Financiarul.

Cele mai frecvente abateri au privit, intre altele, nemarcarea echipamentelor electrice si electronice cu simbolul care indica faptul ca acestea fac obiectul unei colectari separate (86 operatori economici, 625 de echipamente electrice si electronice), neinformarea consumatorilor despre DEEE (71 operatori economici), neaplicarea pe echipamentele electrice si electronice a etichetei de identificare a producatorului (noua operatori economici, 108 de echipamente electrice si electronice), scrie Financiarul.

Totodata, 49 operatori economici nu au afisat la loc vizibil o placheta cu “telefonul consumatorului: 0800 080 999”, precum si adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale comisariatelor pentru protectia consumatorilor in raza carora se afla operatorul economic respectiv, precum si adresa site-ului oficial al ANPC.
Alte abateri privind legalitatea functionarii, afisarea in mod vizibil a denumirii unitatii, a codului unic de inregistrare la Registrul Comertului, afisarea si respectarea orarului de functionare, precum si afisarea preturilor si tarifelor, in mod vizibil si intr-o forma neechivoca, usor de citit, au fost constatate la 112 operatori economici, reprezentand 27,79% din totalul celor controlati.


Sursa: Financiarul.

 
03/12/2009 - Acest articol a fost citit de 2766 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 39 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Comert electrice"
Stirile anterioare
Vanzari in crestere pentru producatorul de...
Adio baterii ieftine, Panasonic cumpara Sanyo
Electrocontact: Profit trimestrial cu 80% mai...
Baterii solare Mitsubishi Electric
Facturile de electricitate la bancomantele BCR
Stirile urmatoare
Vanzari de motoare electrice de 26 mil. euro
Electrica spera la o usoara crestere a afacerilor
BLACK & DECKER: Diminuari ale livrarilor de scule
Tendinte de scadere in industria de echipamente...
Businessul generat de activitatile din Romania...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric