Baterie uriasa pentru energie solara


ghidelectric.ro
Vineri, 23 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Baterie uriasa pentru energie solara


Un acumulator urias care functioneaza cu ajutorul pietrisului ar putea eficientiza energia regenerabila, atat de dependenta de soare sau de vant.

energie

Astfel, bateria ar putea stoca energie chiar si in conditiile in care cerul e noros, iar vantul nu mai adie.
Ideea conceperii unui asemenea dispozitiv apartine unei echipe de ingineri din Cambridge. „Cu o baterie de acest gen, o ferma eoliana ar putea depozita energia intermitenta, relativ instabila, si ar putea folosi-o de o maniera controlata, fiabila", explica Jonathan Howe, fondatorul companiei Isentropic, dezvoltator al solutiilor pentru eficientizarea energiei si fost membru al Autoritatii Aeronautice Civile, informeaza Adevarul.

Guvernul laburist al Marii Britanii s-a angajat sa reduca emisiile de carbon cu 34% fata de valoarea inregistrata in 1990 pana in 2020 si cu 80% pana in 2050. Printre masurile impuse pentru atingerea acestui obiectiv se numara si construirea a mii de ferme eoliene pana in 2020.

Singura modalitate de stocare a energiei, viabila din punct de vedere economic, se realizeaza prin pomparea apei - proces ce necesita un exces de energie electrica pentru a impinge apa pe un deal. Apa este retinuta apoi intr-un baraj, pentru ca atunci cand este eliberata sa determine rotirea unor turbine si generarea de energie electrica, scrie Adevarul.

Bateria conceputa de inginerii de la Isentropic ar fi capabila sa stocheze cantitati similare de energie, folosind mai putin spatiu si costand mult mai putin. Noua inventie consta in doua silozuri umplute cu pietris. Unul dintre depozite se incalzeste si se presurizeaza cu ajutorul argonului (gaz care se foloseste la umplerea unor becuri electrice).

Atunci cand gazul este transferat din primul siloz in al doilea, temperatura ambientala din silozul initial scade, insa pietrisul se incalzeste pana la 500 de grade Celsius. Procesul transforma cele doua depozite intr-un frigider urias, determinand scaderea temperaturii din al doilea siloz pana la -160 de grade, potrivit Adevarul. 

Energia electrica generata de turbinele eoliene este depozitata ca diferenta de temperatura intre cele doua silozuri. Pentru a elibera energia, procesul se inverseaza, iar curentul electric care trece de la cald la rece porneste un generator ce produce energie.


Sursa: Adevarul

 
28/04/2010 - Acest articol a fost citit de 2548 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 3 (data de 35 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Anul acesta am putea avea parte de un boom al...
Producatorii de energie verde vor avea facturi...
Timisorenii care folosesc panouri solare nu vor...
Primele 70 de turbine eoliene de la Fantanele...
Record de energie eoliana in SUA in 2009
Stirile urmatoare
Deseurile de echipamente electrice si...
Energie solara din belsug pentru spanioli
SOLAR Business Opportunity, joi la Romexpo
Centralele termoelectrice din Romania sunt...
Panourile solare un risc?
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric