Energie solara din belsug pentru spanioli


ghidelectric.ro
Sambata, 20 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Energie solara din belsug pentru spanioli


Doua dintre cele mai mari centrale solare din lume se afla langa orasul spaniol Sevilla. Cea mai mare dintre centrale, PS20, denumita astfel de compania Solucar, este inca in constructie. PS10, mai mica, furnizeaza deja energie electrica retelei locale.

energie solara

Viitorul energiei solare poate fi spectaculos daca luam in considerare cele doua centrale solare spaniole de langa Sevilla, scrie cotidianul „The Daily Mail”. Ambele functioneaza prin canalizarea soarelui arzator din aceasta zona (unul dintre locurile cele mai calduroase din partea continentala a Europei) intr-un fascicul de caldura ce fierbe apa prin intermediul unei ferestre de cuart, generand destul abur pentru a pune in miscare o serie de turbine, scrie Adevarul.

In jur de 92% din caldura soarelui este transformata direct in energie electrica, iar cantitatea produsa de aceste instalatii poate fi atat de intensa incat sustinatorii energiei solare afirma ca poate fi folosita pentru a separa hidrogenul de apa si a pune astfel in miscare masinile ecologice.

Este nevoie doar de lumina naturala si de o multime de oglinzi, numite panouri solare sau heliostate. PS10 are 624 de astfel de panouri solare, ce concentreaza destula energie printr-un singur punct astfel incat sa furnizeze 11 megawati de energie, indeajuns pentru alimentarea a 5.500 de case. PS10 a fost finalizat in 2005, informeaza Adevarul.

PS20 are 1.255 de panouri solare si va produce pana la 20 de megawati de energie atunci cand va fi complet operational, in 2013. Asta inseamna energia necesara pentru alimentarea a 10.000 de case. PS20 a devenit functional anul trecut. Potrivit unui comunicat al companiei, citat de „Environment News Service”, pe durata de viata a platformei, vor fi reduse aproximativ 4 milioane de tone de emisii de carbon.

„Descoperirile pe care le-am facut si experienta noastra ne-au permis un salt calitativ in ceea ce priveste aceasta tehnologie”, a declarat atunci reprezentantul uneia dintre companiile care au facut investitia.

Energia produsa este de aproximativ trei ori mai scumpa decat cea produsa prin metode uzuale, dar tehnologia este in permanenta dezvoltare asa ca preturile vor scadea odata cu punerea in functiune a altor centrale solare din lume, printre care si cea din desertul Mojave (California), care foloseste 1,2 milioane de panouri. Alte astfel de centrale vor fi construite in Maroc si Algeria, potrivit Adevarul.

PS10 furnizeaza 11 megawati de energie electrica, iar PS20 va produce in jur de 20 de megawati. Fiecare heliostat capteaza soarele pe doua axe si concentreaza radiatiile pe un receptor situat in partea de sus a turnului inalt de aproximativ 162 de metri.

Sursa: Adevarul

 
07/05/2010 - Acest articol a fost citit de 2815 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 28 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Deseurile de echipamente electrice si...
Baterie uriasa pentru energie solara
Anul acesta am putea avea parte de un boom al...
Producatorii de energie verde vor avea facturi...
Timisorenii care folosesc panouri solare nu vor...
Stirile urmatoare
SOLAR Business Opportunity, joi la Romexpo
Centralele termoelectrice din Romania sunt...
Panourile solare un risc?
Energy Series - Focus pe energie regenerabila
Puneti-va centrala si panouri solare pe banii...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric