Energy Series - Focus pe energie regenerabila


ghidelectric.ro
Marti, 25 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Energy Series - Focus pe energie regenerabila


Business Review organizeaza pe 9 iunie la hotel Crowne Plaza primul eveniment din seria de forumuri dedicate sectorului energetic avand ca tema principala Energia Alternativa - Focus pe investitiile in Energie Regenerabila.

energie eoliana

Dupa ce in ultimii ani acest domeniul energiilor regenerabile a fost unul dintre cele mai dinamice, atragand atentia a numerosi investitori, acest sector asteapta clarificari importante in anul 2010, iar Planul National de Actiune in Domeniul Energiilor Regenerabile este asteptat sa fie supus dezbaterii publice la inceputul lunii iunie, potrivit Tehnicainstalatiilor.

"In acest an este decisa soarta investitiilor in industria eoliana in Romania. Institutiile statului au inteles in sfarsit ca s-au pierdut doi ani pretiosi in care proiectele au fost blocate din cauza incertitudinii cadrului legislativ. Milioane de Euro vor intra in bugetul de stat din taxe si impozite, vor fi create noi locuri de munca iar industria se poate dezvolta pe orizontala pe seama acestor investitii" declara Dana DUICA, Director Executiv al Asociatiei Romane pentru Energie Eoliana, invitat in primul panel de discutii.

Forumul organizat de Business Review isi propune sa identifice stadiul actual al evolutiei sectorului, sa prilejuiasca o dezbatere asupra strategiei sectoriale, precum si un "business mixer" intre furnizori si beneficiari de servicii specific acestei faze de maturizare a proiectelor, dar si intre potentiali participanti la tranzactii cu astfel de proiecte, scrie Tehnicainstalatiilor.

Monica CONSTANTIN, Senior Associate - Schoenherr, apreciaza ca "Este esential ca in cel mai scurt timp sa fie clarificate incertitudinile privind schema de suport reglementata de Legea nr. 220/2008, incertitudini care au dus la decredibilizarea sectorului energiei regenerabile, atat pentru investitorii strategici, cat si pentru finantatori. In final, un alt aspect de maxima importanta este ca in acest an se anticipeaza punerea in functiune a unui numar masiv de turbine eoliene - va fi un test pentru sector si va marca trecerea spre o alta etapa - etapa operarii parcurilor eoliene - care va veni cu probleme specifice."

"Din ce in ce mai multe proiecte, in special utilizand energie eoliana, se apropie de faza de constructie/procurare echipamente. O masa critica de proiecte eoliene intra intr-o noua faza de implementare, care necesita interventia altui gen de agenti economici. De acum, furnizorii de echipamente (turbine eoliene, echipamente electrice), dezvoltatorii conexati cu furnizorii de echipamente, consultantii juridici specializati in tranzactii cu proiecte, finantatorii, investitorii strategici, companiile de constructii, proiectantii de fundatii etc, vor avea o prezenta mult mai activa in sector" subliniaza si Valeriu BINIG, Director | Financial Advisory Services/Energy&Resources/Corporate Finance - Deloitte Consultanta, moderator al discutiilor din cadrul evenimentului, scrie Tehnicainstalatiilor.

Printre vorbitorii confirmati la eveniment se numara si Manuela DRAGHICESCU - SunE; Silvia VLASCEANU, Consilier Parlamentar si Director Executiv al Asociatiei Companiilor de Utilitati din Romania; Mircea-Ioan COTOSMAN, Secretar de Stat - Mediu - Ministerul Mediului; Jean VALVIS - CE0, Valvis Holding; David NICHOLL - Country Manager, Schneider Electric; Adrian BOROTEA, Corporate Affairs Manager - CEZ; Nicky Mads Larsen- Global Wind Power.

Sursa: Tehnicainstalatiilor

 
28/05/2010 - Acest articol a fost citit de 3047 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 68 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Panourile solare un risc?
Centralele termoelectrice din Romania sunt...
SOLAR Business Opportunity, joi la Romexpo
Energie solara din belsug pentru spanioli
Deseurile de echipamente electrice si...
Stirile urmatoare
Puneti-va centrala si panouri solare pe banii...
Priza la vant
2010, an decisiv pentru piata de energii...
Energobit urca Romania in topul UE al...
Legea 220/2008 privind promovarea energiei...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric