Forumul Regional al Energiei - FOREN 2010 A 10-a Editie


ghidelectric.ro
Marti, 25 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Forumul Regional al Energiei - FOREN 2010 A 10-a Editie


In perioada 13-17 iunie 2010, va avea loc in statiunea Neptun-Olimp cel de-al 10-lea Forum Regional al Energiei - FOREN 2010.

Foren 2010

Organizat de: Comitetul National Roman al Consiliului Mondial al Energiei Sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei si sub egida Consiliului Mondial al Energiei.

In perioada 13-17 iunie 2010, va avea loc in statiunea Neptun-Olimp cel de-al 10-lea Forum Regional al Energiei - FOREN 2010, informeaza Newsletter.tehnicainstalatiilor.

Forumul Regional al Energiei, organizat sub egida Consiliul Mondial al Energiei (CME) din doi in doi ani, este recunoscut ca fiind cel mai important eveniment multi-energetic din Europa Centrala si de Est, atragand de obicei mai mult de 1.000 de participanti. In afara membrilor CNR-CME, la Forum participa si lideri din industria energetica, ministri, conducatori ai organizatiilor internationale europene, academicieni, mass-media si persoane interesate de dezvoltarea durabila a energiei.

De obicei, in cadrul Forumului Regional al Energiei are loc o expozitie internationala care prezinta echipamente si tehnologii de ultima generatie din domeniul energetic. De asemenea, factori de decizie din domeniul politic si din domeniul afacerilor vor tine discursuri, vor avea loc mese rotunde cu subiecte majore din domeniul energiei, vor fi prezentate sute de lucrari tehnice de catre experti de frunte din domeniul energetic, oferind participantilor oportunitatea unica de a schimba puncte de vedere referitoare la viitorul industriei energetice din Romania si din lume, potrivit Newsletter.tehnicainstalatiilor.

Calitatea inalta a lucrarilor tehnice, inovatoare si provocatoare, vor face ca delegatii sa plece profund impresionati de acest eveniment, de problemele care s-au dezbatut precum si de modul de organizare. Forumul va contribui la dezvoltarea unei „culturi generale” in domeniul energiei, cu scopul cresterii constientizarii rolului energiei in viata noastra.

Programul Tehnic al Forumului Regional al Energiei va avea ca tema: „Energia si problemele majore regionale. Dialog si cooperare”. Se va axa pe principalele provocari si oportunitati pentru industria energetica, pentru a contribui la dezvoltarea durabila a acesteia, potrivit Newsletter.tehnicainstalatiilor.

O trasatura cheie a Programului Tehnic o reprezinta sesiunile plenare si poster, in cadrul carora vor fi prezentate cele mai provocatoare concepte.

Astfel vor fi organizate:
Sectiunile de comunicari stiintifice (Discussion Sessions)
DS 1 Politici energetice si Producerea energiei din surse clasice si regenerabile (centrale electrice, hidro, termo si nucleare, centrale termo si nucleare cu cogenerare si / sau productie de hidrogen, centrale solare, eoliene, geotermale, cu biomasa, valorificarea energetica a deseurilor etc.)
Responsabili organizatori: ISPE SA si MINISTERUL ECONOMIEI

DS2 Piete de energie electrica (Strategii si obiective pentru integrarea in piata europeana a energiei, Comertul transfrontalier, Bursa regionala de energie electrica etc.)
Responsabili organizatori: OPCOM SA, ANRE si TRANSELECTRICA SA

DS3 Rolul operatorilor de transport si distributie in piata liberalizata de energie electrica: Managementul sistemului energetic, Unbundling, Solutii noi pentru transportul si distributia energiei electrice etc.)
Responsabili organizatori: ELECTRICA SA si TRANSELECTRICA SA

DS4 Petrol si gaze: Politici de preturi si tarife, Directii strategice de transport si distributie, Racordarea la piata regionala, Infrastructura si piata, Reglementari europene interne si externe etc.
Responsabil organizator: ANRE si ROMGAZ SA

DS5 Carbune si alte surse primare de energie: sisturi bituminoase, uraniu, tehnologii curate de utilizare a carbunelui s.a., cerere si oferta, preturi si investitii, tehnologii miniere, managementul deseurilor etc.
Responsabil organizator: ANRM

Subiectele preferentiale pentru sectiunile de comunicari stiintifice
1 Tehnologii eficiente de producere, transport si distributie. Asigurarea securitatii in
alimentarea cu energie. Productia distribuita si alimentarea consumatorilor izolati.
2 Resursele de energie regionale si optiunile tehnologice.
3 Piete de energie liberalizate si integrate in piata europeana.
4 Protectia mediului si dezvoltarea durabila. O abordare integrata.
5 Cresterea eficientei energetice.

Fiecare subiect preferential va atinge unul sau mai multe dintre urmatoarele aspecte: cerere, furnizare, piata si stabilirea preturilor, investitiile si modalitatile de finantare, tehnologii si echipamente electrice, eficienta energetica, reglementarile, cerintele de mediu si resurse umane, potrivit Newsletter.tehnicainstalatiilor.

Sursa: Newsletter.tehnicainstalatiilor

 
25/05/2010 - Acest articol a fost citit de 17805 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 69 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Interne"
Stirile anterioare
Expozitie electrica demonstrativa
Lapp Insulators vede afaceri in crestere cu 33%...
Uzina Electroputere, transformata in mall
Investigatii privind infiintarea Electra si...
Energobit a semnat un contract de parteneriat...
Stirile urmatoare
Concurs foto: Trasnete, furtuni cu trasnete
Elvetienii fac o fabrica de turbine eoliene la...
GE lanseaza primul motor turbo cu gaz in doi...
Inscrieri pentru examenul de autorizare ANRE...
Statul detine monopolul pe transportul de...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric