Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
"Eu sunt adeptul mentinerii monopolului statului in transportul energiei pentru a asigura accesul nediscriminatoriu pentru toti participantii la piata. Numai statul poate face investitii rapide in ranforsarea sistemului energetic si in domeniul interconexiunilor cu tarile vecine", a declarat Videanu in cadrul unui seminar organizat de publicatia "Focus Energetic", potrivit 9am.ro.
El a adaugat ca sistemul energetic romanesc, in ciuda unei reforme intarziate, este inca atractiv pentru potentialii investitori. De asemenea, Ministerul Economiei se afla, in prezent, in proces de revizuire a strategiei energetice, care va fi privita din punct de vedere regional.
"Revizuim strategia energetica, pe care o privim din punct de vedere regional. Piata comuna este asset-ul cel mai important pe care ni-l ofera Uniunea Europeana", a adaugat Ministrul Economiei.
Potrivit acestuia, Romania are foarte multe oportunitati de dezvoltare a sistemului energetic, respectiv energiile regenerabile, energia nucleara si cea hidro, scrie 9am.ro.
"Ministerul Economiei are decizia ferma sa dezvolte toate aceste oportunitati, in parteneriat public-privat. (...) Sectorul energetic a contribuit din plin la stoparea crizei din Romania", a spus Videanu.
Din acest punct de vedere, Videanu a afirmat ca sectorul energetic, desi afectat de criza economica, a recuperat din caderea de anul trecut, cand consumul de energie a scazut cu peste 8%, reusind ca in primul semestru din 2010, sa recupereze circa cinci puncte procentuale.
In opinia ministrului Economiei, piata de capital este o sursa alternativa de atragere de investitii in sectorul energetic, care are nevoie de investitii uriase. Videanu a adaugat ca exista un mare interes din partea sectorului privat pentru piata de energie, iar in urma unei astfel de colaborari "sa avem cu totii de castigat".
Ministrul a mai spus ca prin crearea companiilor energetice nationale, Electra si Hidroenergetica, operatiune estimata sa aiba loc pana la sfarsitul anului, managementul acestora va fi privatizat, urmand apoi ca aceste doua societati sa fie listate la bursa de la Bucuresti, scrie 9am.ro.
"Acest lucru va crea premizele unei finantari rapide a dezvoltarii sectorului energetic privat si de stat", a mai spus Videanu.
Sursa: 9am.ro
Comenteaza aici
19/08/2010 - Acest articol a fost citit de 3152 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 1 (data de 48 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Interne" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |