Electromagnetica, afaceri in crestere cu 16% in primul semestru


ghidelectric.ro
, 3 Martie 2024
Ne gasiti si pe:            

Electromagnetica, afaceri in crestere cu 16% in primul semestru


Producatorul de echipamente electrice Electroşmagşneştica Bucuresti (ELMA), cea mai mare companie de pe piata RASDAQ dupa cifra de afaceri, a inregistrat in primul semestru o crestere a afacerilor cu 16%, la 232 mil. lei (aproape 56 mil. euro).

energie

Compania isi continua astfel trendul ascendent, dupa ce in perioada 2003-2009 si-a majorat afacerile de peste 12 ori, de la 33 mil. lei la 400 mil. lei, inregistrand crestere in fiecare an. Castigurile companiei isi pastreaza aceeasi tendinta pozitiva, dupa ce in primul semestru profitul net a urcat cu 25%, la 16,2 mil. lei (3,9 mil. euro), scrie Ziarul Financiar.

Electromagnetica are avantajul unui grad de indatorare foarte redus comparativ cu alte companii de pe Bursa, astfel ca nu a fost afectata de deprecierea leului si de reluarea tendintei de crestere a dobanzilor la credite. Mai mult, compania a avut profit financiar in primul semestru, dispunand de lichiditati de 37 mil. lei (8,8 mil. euro) plasate in depozite bancare. Asta in conditiile in care compania nu are in spate un grup international care sa-i asigure finantare, fiind controlata de salariati (Asociatia Salariatilor are 31% din actiuni, iar SIF Oltenia - 13%).
Secretul cresterii Electromagnetica este insa reprofilarea in ultimii ani pe segmentul tradingului de energie electrica, care a ajuns sa genereze cea mai mare parte a cifrei de afaceri, dupa ce pietele traditionale ale companiei au intrat in declin. Compania a devenit si producator de energie electrica, dupa ce a cumparat mai multe microhidrocentrale care au apartinut Hidroelectrica, informeaza Ziarul Financiar.

De asemenea, Electromagnetica si-a amenajat sediul ca o cladire de birouri, rotunjindu-si veniturile si prin inchirierea spatiilor goale. Compania detine si suprafete importante de teren in Bucuresti, in zona Rahova.
Pe Bursa, actiunile Electromagnetica au castigat 30% de la inceputul anului, tranzactionandu-se in prezent in jurul nivelului de 0,56 lei. Capitalizarea companiei este de circa 45 mil. euro.

Sursa: ZF.ro

Comenteaza aici

 
25/08/2010 - Acest articol a fost citit de 2571 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 42 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Interne"
Stirile anterioare
EnergoBit prezent la IEAS 2010
Statul detine monopolul pe transportul de...
Inscrieri pentru examenul de autorizare ANRE...
GE lanseaza primul motor turbo cu gaz in doi...
Elvetienii fac o fabrica de turbine eoliene la...
Stirile urmatoare
Diminuari ale vanzarilor de tehnologii pentru...
AREL va invita la Forumul Anual al...
Simpozion Automotive 2010
ARC Brasov va invita la IEAS - aparate de...
Omologare posturi de transformare compacte...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric