GE lanseaza primul motor turbo cu gaz in doi timpi din lume


ghidelectric.ro
Joi, 25 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

GE lanseaza primul motor turbo cu gaz in doi timpi din lume


GE, companie activa in sectorul infrastructurii, productia de motoare de aeronave si productia de energie, a realizat primul motor turbo cu gaz in doi timpi din lume si aplica aceasta tehnologie motorului sau cu gaz Jenbacher J624.

motor electric

Noul motor aduce o imbunatatire considerabila a randamentului si eficientei in comparatie cu versiunea alimentata cu un singur dispozitiv turbo, fiind foarte bine adaptat functionarii in medii cu temperaturi inalte si in aplicatii de cogenerare (CHP), scrie Wall-street.

Acesta a fost prezentat in cadrul evenimentului de lansare oficiala a produsului care a avut loc la sediul Jenbacher al GE din Jenbach, Austria, la care au participat peste 35 de clienti si distribuitori. La eveniment au participat si reprezentanti ai clientului pilot pentru primul motor nou, Red Harvest, un mare operator olandez de instalatii pentru sere.

Cu ajutorul noului sistem, pe care GE l-a realizat impreuna cu specialisti de la ABB Turbo Systems Ltd, motorul J624 atinge un randament cu aproximativ 10% mai mare, ajungand de la 4 megawati (MW) la 4,4 MW si ofera o eficienta electrica de 46,5%, adica o crestere de aproape 1%, informeaza Wall-street.

Cresterea eficientei este un factor esential pentru obtinerea unui cost competitiv al energiei electrice si pentru reducerea emisiilor de CO2 intr-un mediul cu limitare a nivelului de carbon.

Introdus de GE in anul 2007, J624 este primul motor cu gaz cu 24 de cilindri din lume destinat productiei comerciale de energie, folosit in diverse aplicatii.

Motorul turbo J624 in doi timpi este un model util in special pentru aplicatii in tarile cu conditii de temperaturi inalte si umiditate mare.

Pe langa o presiune de alimentare mai mare, aceasta tehnologie permite o crestere semnificativa a densitatii energetice a motorului si ii permite sa functioneze la peste 22 bari BMEP (presiune medie efectiva de franare).

Printre aplicatiile noului motor turbo cu gaz in doi timpi se numara producatorii de energie independenti, cogenerarea, trigenerarea si aplicatiile speciale care folosesc gazele naturale drept combustibil, precum si o gama larga de combustibili de tip gaze artificiale.

GE este o companie globala diversificata, activa in sectorul infrastructurii, al serviciilor financiare si media care raspunde celor mai dure provocari la nivel mondial. De la motoare de aeronave si productia de energie la servicii financiare, solutii in domeniul medical si programe de televiziune, GE este prezenta in peste 100 de tari si are aproximativ 300.000 de angajati in intreaga lume, potrivit Wall-street

GE deserveste sectorul energetic prin dezvoltarea si instalarea unor tehnologii care contribuie la folosirea mai eficienta a resurselor naturale. Cu cei aproape 85.000 de angajati la nivel global si venituri de 37 miliarde USD in 2009, GE Energy este unul dintre cei mai mari furnizori de tehnologii de producere a energiei si de alimentare cu energie din lume. Diviziile care formeaza GE Energy-GE Power & Water, GE Energy Services si GE Oil & Gas-conlucreaza pentru a furniza solutii integrate de produse si servicii in toate sectoarele industriei energetice precum cel al carbunelui, petrolului, gazelor naturale si al energiei nucleare, dar si pe segmentul resurselor regenerabile cum ar fi energia hidraulica, eoliana, solara, biogazul si alti combustibili alternativi.


Sursa: Wall-street

 
16/06/2010 - Acest articol a fost citit de 2525 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 3 (data de 34 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Interne"
Stirile anterioare
Elvetienii fac o fabrica de turbine eoliene la...
Concurs foto: Trasnete, furtuni cu trasnete
Forumul Regional al Energiei - FOREN 2010 A...
Expozitie electrica demonstrativa
Lapp Insulators vede afaceri in crestere cu 33%...
Stirile urmatoare
Inscrieri pentru examenul de autorizare ANRE...
Statul detine monopolul pe transportul de...
EnergoBit prezent la IEAS 2010
Electromagnetica, afaceri in crestere cu 16%...
Diminuari ale vanzarilor de tehnologii pentru...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric