General Electric investeste in energie eoliana


ghidelectric.ro
Sambata, 2 Martie 2024
Ne gasiti si pe:            

General Electric investeste in energie eoliana


GE investeste aproape 340 milioane euro in sectorul energiei eoliene offshore, in dezvoltarea sau extinderea unitatilor sale de productie, inginerie si service pentru turbine eoliene din patru tari europene: Marea Britanie, Norvegia, Suedia si Germania

centrale eoliene

"Sectorul eolian offshore va juca un rol vital, avand in vedere cererea globala in crestere pentru energie regenerabila, si va avea un viitor stralucit aici, in Europa. Aceste investitii ne vor permite sa ajutam la valorificarea vastelor resurse eoliene offshore intacte ale Europei, creand in acelasi timp noi locuri de munca atat pentru GE, cat si pentru furnizorii nostri", a declarat presedintele si directorul general executiv al GE International, Ferdinando (Nani) Beccalli-Falco, citeaza Wall-street.

In centrul planurilor GE de extindere europeana se afla dezvoltarea turbinei eoliene de ultima generatie cu putere de 4 MW, conceputa special pentru proiectele offshore.

Fiind considerata cea mai mare turbina eoliana din portofoliul companiei, aceasta va incorpora tehnologii avansate de actionare si control obtinute prin achizitia de catre GE a companiei ScanWind. Turbina eoliana de 4 MW va beneficia de tehnologia GE, care elimina necesitatea folosirii cutiilor de viteze, scrie Wall-street.

De asemenea, Asociatia Europeana pentru Energie Eoliana estimeaza ca sectorul eolian offshore din Europa va creste cu peste 70% in 2010.

Totodata, previziunile arata o crestere continua si in urmatorii ani. Daca se finalizeaza toate proiectele eoliene offshore aflate in prezent in dezvoltare, acestea ar putea produce 10% din electricitatea totala a Uniunii Europene, eliminand in acelasi timp 200 de milioane de tone de emisii de dioxid de carbon in fiecare an.

In general, se estimeaza ca vantul de coasta aduce o contributie majora la sustinerea obiectivului Uniunii Europene ca pana in 2020, 20% din energia utilizata in cadrul UE sa fie produsa din resurse regenerabile.

GE intentioneaza totodata sa-si stabileasca unitatea de productie a turbinelor eoliene offshore in Marea Britanie, unde amplasa si departamentul de inginerie si service-ului si de unde va selecta parteneri si furnizori de piloni, palete, nacele si alte componente.

Planul se va realiza in urma unei investitii de pana la 110 milioane euro si ar putea determina crearea a circa 2.000 de locuri de munca pana in 2020. Aceasta investitie vine dupa succesul initiativelor Marii Britanii in domeniul infrastructurii, care au avut drept scop sustinerea dezvoltarii de energie regenerabila in Marea Britanie, informeaza Wall-street.


Sursa: Wall-street

 
01/04/2010 - Acest articol a fost citit de 3377 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 116 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
UE ofera companiilor romanesti bani pentru...
Cat ne costa o casa 100% ecologica?
Romania investeste prea putin in energie verde
Romexpo va gazdui anul acesta ExpoRenewEnergy...
In Europa Centrala investitiile in energie...
Stirile urmatoare
Investitie de 10 mil. euro intr-o centrala eoliana
Deloitte: 2010, anul clarificarilor pe piata...
Record de energie eoliana in SUA in 2009
Primele 70 de turbine eoliene de la Fantanele...
Timisorenii care folosesc panouri solare nu vor...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric