Criza de specialisti in domeniul automatizarilor industriale


ghidelectric.ro
, 14 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Criza de specialisti in domeniul automatizarilor industriale


In 2010 capitalul uman va reprezenta resursa cea mai importanta pentru companiile care activeaza in domeniul automatizarilor industriale. Pe fondul crizei financiare din 2009, in industria automatizarilor se resimte acut nevoia de specialisti.

automatizari industriale

Companiile din domeniu cauta ingineri seniori, project manageri cu 10–15 de ani de experienta, in general oameni cu varsta peste 40 de ani, specializati in special in electronica, IT, mecanica, electricitate, chimie sau energie.

“Nevoia de specialisti in automatizari se face simtita peste tot in lume, nu numai in Romania. In 2010 automatizarile vor juca un rol cheie la nivel global, prin faptul ca vor adauga valoare proiectelor si vor face posibila dezvoltarea de produse noi.”, explica Ion Andronache, presedintele Syscom 18, companie care livreaza sisteme integrate in domeniul automatizarilor industriale.

Sistemele de automatizare sunt astazi adevarate depozite de cunostinte si informatii, fiind critice pentru operatiuni. Functionand ca platforme pentru imbunatatirea continua a proceselor si pentru schimbare, sistemele de automatizare evolueaza continuu, permitand monitorizarea erorilor generate de diverse accidente. Sistemele de automatizare sunt interdependente, reprezentand o colectie de componente reunite intr-un ansamblu tehnic menit sa asigure functionalitatea dorita. De obicei, aceste sisteme integreaza o varietate de subsisteme disparate, fiecare cu structuri unice de date si interoperabile, astfel incat schimbul de informatii sa se efectueze eficient.

Cauzele crizei de specialisti in domeniul de automatizari industriale sunt legate atat de stagnarea proiectelor si scaderea investitiilor anul trecut, cat si de oportunitatea angajarii cu usurinta in Europa de Vest sau SUA. Compania Syscom 18 are 150 de angajati, dintre care 80 au studii universitare de specialitate. „In ultimii 6-7 ani am facut anagajari masive. Luam in calcul un parteneriat de lunga durata cu angajatii nostri. Dorim sa investim in ei si asteptam rezultate pe masura, competenta, responsabilitate si fidelitate. Din acest motiv, pe timpul crizei, principalul nostru obiectiv a fost mentinerea colectivului de specialisti. Le asiguram traininguri de specialitate in tara sau in strainatate. In general angajam specialisti prin recomandari; rareori apelam la firme de recrutare personal.”, spune Ion Andronache.

 
31/03/2010 - Acest articol a fost citit de 3280 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 48 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Statistici"
Stirile anterioare
Dupa o scadere de 8,3% in 2009, consumul de...
Statistici despre consumul de energie electrica...
Preturile productiei industriale au crescut cu...
Previziuni bune pentru jucatorii din energie
Pentru prima data dupa Al Doilea Razboi Mondial...
Stirile urmatoare
Companiile romanesti din automatizari prezente...
Companiile autohtone de servicii si echipamente...
In 2010 piata de automatizari industriale a...
Productia industriala va continua sa creasca...
Reuters: Nu mai amanati investitiile in energie
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric