Productia industriala va continua sa creasca incepand cu luna ianuarie


ghidelectric.ro
Luni, 22 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Productia industriala va continua sa creasca incepand cu luna ianuarie


Productia industriala isi va relua in ianuarie traiectoria ascendenta, iar o contributie revine unui factor sezonier a carui influenta a fost mai pronuntata in luna decembrie 2010, respectiv zilele de concediu pentru sarbatori.

echipamente electrice

"In luna ianuarie, productia industriala isi va relua traiectoria ascendenta, insa o contributie revine unui factor sezonier a carui influenta a fost probabil mai pronuntata in luna decembrie - zilele de concediu pentru sarbatorile de sfarsit de an. Redresarea este sugerata de majorarea de aproape 10 ori a soldului pozitiv al opiniilor (pana la +24 la suta)", se arata in studiul Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Redresari ale productiei sunt anticipate de respondentii din industria metalurgica, a constructiilor metalice si a produselor din metal, industria mijloacelor de transport, industria de prelucrare a lemnului, industria chimica, de prelucrare a cauciucului si maselor plastice si din industria textila, de confectii, pielarie si incaltaminte (soldurile opiniilor au revenit in plaja valorilor pozitive, fiind cuprinse intre 26 si 62 la suta), scrie Bloombiz.

In plus, activitatea de productie, transport si distributie a energiei electrice si termice, a gazelor si a apei calde isi va mentine panta crescatoare, evolutie caracteristica sezonului rece (sold conjunctural: +57 la suta).

Cat priveste sectorul contructiilor, sondajul BNR releva ca lucrarile din constructii vor inregistra o contractie si mai puternica fata de intervalul anterior, soldul conjunctural coborand la -22 la suta.

Opiniile formulate de participantii la sondajul pentru luna ianuarie indica mentinerea impactului negativ exercitat de cererea deficitara asupra activitatii din cele doua sectoare economice, acest factor fiind invocat de peste 40 la suta din totalul companiilor din industrie si de 28 la suta din numarul operatorilor din constructii, scrie Bloombiz.

"Blocajul financiar va continua sa afecteze puternic activitatea de constructii (in proportie de 54 la suta).

La nivelul industriei, opinii de acest tip au fost formulate de circa 18 la suta din total, expectatiile cele mai pesimiste conturandu-se din nou in sectorul extractiv (in proportie de 84 la suta), dar si in industria de masini, echipamente electrice si aparate electrice si in industria de mijloace ale tehnicii de calcul si aparate radio-TV (in cadrul fiecarei ramuri, ponderile sunt de 34 si respectiv 42 la suta)", se mai arata in sondajul BNR.

Totodata, o influenta negativa de intensitate relativ scazuta vor continua sa exercite nivelul ridicat al ratelor dobanzilor bancare (in opinia a 9 la suta din totalul companiilor industriale si de constructii) si evolutia cursului de schimb al monedei nationale (in proportie de 7 la suta). Soldul conjunctural reprezinta diferenta intre ponderea opiniilor favorabile si cea a opiniilor nefavorabile.

Sursa: Bloombiz

Comenteaza aici

 
26/01/2011 - Acest articol a fost citit de 3708 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 41 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Statistici"
Stirile anterioare
In 2010 piata de automatizari industriale a...
Companiile autohtone de servicii si echipamente...
Companiile romanesti din automatizari prezente...
Criza de specialisti in domeniul...
Dupa o scadere de 8,3% in 2009, consumul de...
Stirile urmatoare
Reuters: Nu mai amanati investitiile in energie
Indicii productiei industriale in luna aprilie...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric