GE Energy: In 2015 energia regenerabila din Romania va fi dominata de vant


ghidelectric.ro
Luni, 22 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

GE Energy: In 2015 energia regenerabila din Romania va fi dominata de vant


Directorul GE Energy pentru Romania, Carmen Neagu, a declarat ca, in anul 2015, unitatile de producere a electricitatii din Romania din surse regenerabile vor fi dominate de cele din surse eoliene.

general-electric

"In 2015, piata de energie regenerabila va fi dominata de vant si cred ca, din punct de vedere al resurselor care vor beneficia de certificate, cea mai mare parte va fi pe energie eoliana. In primul rand, pentru ca energia eoliana, in momentul in care conditiile si reglementarile de sustinere pentru energiile regenerabile au fost foarte rigide in Romania, era si ea o tehnologie matura comercial, care raspundea si din punct de vedere al investitiei specifice nevoilor momentului, si din punct de vedere al calitatii tehnologice, al mediului in care opereaza intr-un sistem energetic", a declarat intr-un interviu pentru Agentia NewsIn directorul general executiv al GE Energy pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova, Carmen Neagu.

Potrivit acesteia, nu este momentul unei discutii despre o dezvoltare a solarului pana in 2015.

"Solarul inca nu este la aceasta maturitate tehnologica care sa-i permita o dezvoltare fara o sustinere financiara foarte importanta. De aceea, si in lege, tehnologia solara este cea care are sase certificate verzi, dar inca nu este matura comercial. Poate nici nu este momentul sa discutam de o dezvoltare a solarului pana in 2015. Majoritatea investitiilor se vor orienta spre vant, pentru ca acolo este valorificat acest potential", a spus Neagu, informeaza Romania Libera.

O alta zona in care s-ar putea dezvolta regenerabilele ar fi zona de biogaz, biomasa, a afirmat Neagu.

"Blocarea terenurilor agricole cu plante care sunt destinate producerii de biocombustibil ar putea sa dauneze culturilor agricole si sa intre in contradictie. Dar biogazul este o resursa care ar trebui valorificata la maxim. Pentru ca biogazul rezulta din noroaiele care se formeaza la statiile de evacuare a apelor uzate si care altfel constituie un deseu. De ce nu putem sa-l valorificam? El ar trebui valorificat la maxim la toate statiile de epurare a apelor uzate din marile aglomerari urbane. De asemenea, deseurile produse de animale in ferme agricole pot fi iarasi un combustibil, in loc sa fie un deseu. La fel, depozitele menajere, sub gropile de gunoi, se formeaza un gaz pe care este pacat sa nu il folosim. Aceasta este o zona unde ar trebui educata nevoia de investitii si care ar putea sa joace un rol important in regenerabile. Pentru ca transformi o zona de deseu in combustibil", a mai spus CEO-ul GE Energy.

In acest sens, Carmen Neagu da ca exemplu Polonia sau Olanda.

GE Energy este unul din principalii furnizori mondiali de tehnologii de producere si livrare a energiei, fiind parte a concernului General Electric. Cu 85.000 de angajati pe plan global si venituri in 2009 de 37 miliarde dolari, grupul este prezent in 140 de tari. Companiile care includ GE Energy sunt GE Power & Water, GE Energy Services si GE Oil & Gas. GE deserveste sectorul energetic prin dezvoltarea si instalarea unor tehnologii care contribuie la folosirea mai eficienta a resurselor naturale, informeaza Romania Libera.

GE Energy activeaza in toate sectoarele industriei energetice, inclusiv in sectorul carbunelui, al petrolului, al gazelor naturale si al energiei nucleare, in domeniul resurselor regenerabile (apa, energie eoliana, energia solara si biogaz), precum si al altor combustibili alternativi.

Principalele proiecte ale GE Energy in Romania sunt construirea unei centrale electrice de 860 MW, la Brazi, pentru Petrom, in consortiu cu grupul Metka (Grecia), livrarea turbinelor eoliene pentru proiectul fermei Grupului CEZ, de la Fantanele, livrarea a patru motoare GE Jenbacher (dintre care doua sunt cele mai puternice motoare Jenbacher - tip 6) catre producatorul de energie Vest Energo, precum si a celor doua turbogeneratoare GE cu o putere de 706 MW pentru Centrala Nucleara de la Cernavoda.

De asemenea, compania a livrat echipamente de inalta eficienta, turbine pe gaz sau motoare GE Jenbacher pentru mai multe centrale electrice de co-generare, in cadrul unor companii precum ELCEN - Bucuresti Vest, Rafinaria Petrobrazi, Carolli, Ursus, Sicomed/Zentiva SA.

Sursa: Romania Libera

Comenteaza aici

 
21/01/2011 - Acest articol a fost citit de 3359 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 32 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Succes nemaipomenit al energiilor regenerabila...
Unda verde celui mai mare parc fotovoltaic din...
Putem folosi energia gratis?
GE a anuntat ca intentioneaza sa achizitioneze...
Cum ajuta parcurile eoliene si alte afaceri sa...
Stirile urmatoare
Vestas intra oficial pe piata de turbine...
Electrica va cumpara in toamna tubinele pentru...
Centrala fotovoltaica de 30 de milioane de euro
Romania poate atrage 10 mld. Ç in energie verde
Casa verde 2011
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric