Unda verde celui mai mare parc fotovoltaic din tara


ghidelectric.ro
Sambata, 2 Martie 2024
Ne gasiti si pe:            

Unda verde celui mai mare parc fotovoltaic din tara


Membrii Consiliului Local Cluj-Napoca au decis, marti, prin vot, sa-si exprime acordul, printr-o hotarare a forului pe care il reprezinta, in ceea ce priveste construirea unui parc fotovoltaic.

energie eoliana

Parcul ar urma sa aiba 198 de hectare si va produce energie electrica prin folosirea panourilor solare. Potrivit proiectului de hotarare aprobat de consilierii locali, parcul foto voltaic ar urma sa fie construit prin reconversia parcului imobiliar Cartierul Tineretului. Primarul Sorin Apostu anunta, in urma cu cateva zile, construirea celui mai mare parc fotovoltaic din tara, scrie Administratie.ro.

'Este vorba despre instalarea celui mai mare sistem de producere de energie verde prin intermediul panourilor solare din Romania. (...) Grupul de investitori americani WWS Energy Development LLC va construi un parc fotovoltaic, iar 30 la suta din energia produsa, dar, nu mai putin de 3.550 MW pe an, va fi furnizata municipalitatii. Investitia va fi gata la sfarsitul anului 2011', declara Sorin Apostu.

El a explicat ca parcul va fi amenajat pe terenul pe care ar fi trebuit sa fie construit asa-numitul Cartier al Tineretului, de catre Polus Real Estate. Intelegerea pe care firma a facut-o cu municipalitatea in urma cu patru ani presupunea construirea a peste cinci mii de apartamente si vile, din care peste 300 urmau sa fie locuinte sociale, date cu titlu gratuit municipalitatii. Proiectul nu a mai fost realizat, firma acuzand greutati financiare produse in urma izbucnirii crizei economice. In locul cartierului, se va face acest parc foto voltaic, iar municipalitatea va primi, gratis, energie verde care va fi folosita pentru iluminatul public. Contractul ar urma sa aiba o valabilitate de 49 de ani.

Sursa: Administratie.ro

Comenteaza aici

 
15/12/2010 - Acest articol a fost citit de 2942 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 55 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Putem folosi energia gratis?
GE a anuntat ca intentioneaza sa achizitioneze...
Cum ajuta parcurile eoliene si alte afaceri sa...
Cum va bate vantul in urmatorii 10 ani
Lampi stradale ce functioneaza cu energie solara
Stirile urmatoare
Succes nemaipomenit al energiilor regenerabila...
GE Energy: In 2015 energia regenerabila din...
Vestas intra oficial pe piata de turbine...
Electrica va cumpara in toamna tubinele pentru...
Centrala fotovoltaica de 30 de milioane de euro
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric