GE a anuntat ca intentioneaza sa achizitioneze 25.000 de vehicule electrice


ghidelectric.ro
Vineri, 23 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

GE a anuntat ca intentioneaza sa achizitioneze 25.000 de vehicule electrice


Compania General Electric (GE) a anuntat ca va cumpara, pana in anul 2015, 25.000 de vehicule electrice pentru propriul parc auto si pentru clientii sai care detin parcuri auto.

chevrolet_volt

Achizitia se va realiza prin divizia Fleet Services din cadrul GE Capital si reprezinta cel mai mare angajament asumat vreodata cu privire la vehiculele electrice, scrie Green-Report.

Pana la sfarsitul anului 2011, GE va achizitiona 12.000 de vehicule General Motors, incepand cu modelul Chevrolet Volt, urmand sa adauge alte vehicule pe masura ce producatorii isi vor extinde portofoliile de vehicule electrice. De asemenea, GE isi propune sa contribuie la extinderea infrastructurii necesare, care va permite celor 65.000 de clienti posesori de parcuri auto la nivel global sa isi schimbe si sa isi gestioneze propriile parcuri auto.

”Aceasta transformare va fi benefica pentru diviziile noastre si pentru actionari. Adoptarea vehiculelor electrice pe scara larga va incuraja si inovatia in domeniul energiei curate, va consolida securitatea energiei si va aduce valoare economica”, a declarat Jeff Immelt, presedinte si CEO al General Electric.

GE detine unul dintre cele mai mari parcuri auto din lume, conduce o importanta divizie globala de gestionare a parcurilor auto si ofera un portofoliu cu solutii de produse care cuprinde statii de alimentare, echipament de protectie a circuitelor si transformatoare necesare in toate etapele de dezvoltare a infrastructurii pentru vehicule electrice. Astfel, GE poate sustine un proces de adoptare a vehiculelor electrice la scara larga si poate genera cresterea diviziilor sale.

”Tehnologia vehiculelor electrice este reala si gata de pus in aplicare, iar noi adoptam aceasta transformare alaturi de parteneri precum GM si clientii nostri care detin parcuri auto. Producem tehnologii necesare fiecarei componente a infrastructurii pentru vehicule electrice si suntem in prima linie a procesului de trecere la o retea electrica inteligenta”, a precizat Immelt, potrivit Green-Report.

Diviziile GE, printre care Capital Fleet Services, Energy si Licensing & Trading, vor avea de castigat pe o piata a vehiculelor electrice aflata in curs de dezvoltare, care ar putea aduce venituri de pana la 500 milioane dolari pentru GE in urmatorii trei ani. Aici sunt incluse piete cu un ritm de dezvoltare rapid pentru statia de alimentare WattStation oferita de GE.

Chevrolet Volt, prima optiune a GE

”Angajamentul asumat de GE este o dovada a convingerii ca vehiculele electrice reprezinta o tehnologie reala care poate reduce atat emisiile, cat si dependenta noastra de petrol. Inseamna de asemenea si o dovada a increderii in modelul Chevrolet Volt, care va incepe sa fie livrat clientilor individuali la sfarsitul acestui an. Ne bucuram ca modelul Volt va juca un rol important in cadrul acestui program care va stimula inovatia si va fi benefic pentru companii, clienti si societate, in general”, a declarat Dan Akerson, CEO al GM.

GE a anuntat recent si deschiderea a doua centre in care clientii pot experimenta si afla mai multe despre vehiculele electrice si care vor oferi clientilor, angajatilor si cercetatorilor acces direct la vehiculele electrice si la tehnologiile de curs de dezvoltare. Unul dintre centre se va afla in apropierea orasului Detroit, la Van Buren Township, Michigan, in cadrul Centrului GE de Tehnologie Avansata de Productie si Software, scrie Green-report.

Celalalt centru se va afla in sediul central al diviziei Fleet Services a GE Capital in Eden Prairie, Minnesota, alte cateva centre urmand sa fie anuntate in anul 2011. Centrele vor monitoriza si evalua performantele vehiculelor si comportamentul la alimentare, experientele conducatorilor auto, cerintele privind serviciile si eficienta operationala, oferind in acelasi timp si ocazia de a incerca o varietate de marci si modele si de a intelege mai bine modul de folosire a vehiculelor electrice.

Cercetare de 10 milarde de dolari prin Ecomagination

GE lanseaza acest program complet pentru vehiculele electrice ca parte a strategiei sale de afaceri Ecomagination, de accelerare a dezvoltarii si aplicarii tehnologiei de energie curata prin investitii in inovatie, cercetare si dezvoltare.

Pe pagina GE ecomagination.com a fost lansat un ghid de pregatire pentru vehiculele electrice menit sa ajute municipalitatile, clientii si persoanele fizice sa se pregateasca pentru folosirea pe scara larga a vehiculelor electrice, scrie Green-report.

De la crearea sa in 2005, au fost scoase pe piata peste 90 de produse certificate Ecomagination care au generat venituri de 18 miliarde dolari pana in 2009. Cu investitii in valoare de 5 miliarde dolari realizate in cercetare si dezvoltare in primii cinci ani de la infiintare, GE s-a angajat sa isi dubleze investitiile in Ecomagination si sa colaboreze cu parteneri pentru a intra mai repede intr-o noua era a inovatiei energetice.

Compania va investi 10 miliarde dolari in cercetare si dezvoltare intr-o perioada de cinci ani si va dubla eficienta energetica operationala, reducand in acelasi timp emisiile de gaze cu efect de sera si consumul de apa. Ca parte a acestei initiative, GE a lansat ”Competitia GE Ecomagination: Energizarea retelei”, un angajament financiar in valoare de 200 milioane dolari care invita inovatorii sa se implice in crearea retelei energetice de noua generatie.

Sursa: Green-Report

Comenteaza aici

 
18/11/2010 - Acest articol a fost citit de 2339 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 51 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Cum ajuta parcurile eoliene si alte afaceri sa...
Cum va bate vantul in urmatorii 10 ani
Lampi stradale ce functioneaza cu energie solara
GE instaleaza turbine eoliene in Polonia
Cea mai mare intalnire a Romaniei din domeniul...
Stirile urmatoare
Putem folosi energia gratis?
Unda verde celui mai mare parc fotovoltaic din...
Succes nemaipomenit al energiilor regenerabila...
GE Energy: In 2015 energia regenerabila din...
Vestas intra oficial pe piata de turbine...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric