Ce poti face cu bateriile masinilor electrice?


ghidelectric.ro
Marti, 3 Decembrie 2024
Ne gasiti si pe:            

Ce poti face cu bateriile masinilor electrice?


General Motors si Grupul ABB au incheiat un parteneriat pentru dezvoltarea unor proiecte pilot care vizeaza reutilizarea bateriilor din dotarea autovehiculului cu propulsie electrica Chevrolet Volt

chevrolet-volt-baterry

General Motors si Grupul ABB au incheiat un parteneriat pentru dezvoltarea unor proiecte pilot care vizeaza reutilizarea bateriilor din dotarea autovehiculului cu propulsie electrica Chevrolet Volt, analizand daca acestea pot constitui o sursa de energie regenerabila care ar putea imbunatati eficienta procesului de generare a energiei eoliene si solare, scrie Wall-Street.

Aceasta posibilitate sta la baza memorandumului de intelegere semnat intre General Motors si Grupul ABB.

Cele doua companii colaboreaza pentru a identifica modul in care bateriile litiu-ion de 16 kWh din dotarea noului Volt pot fi utilizate pentru sistemele stationare de producere si stocare a energiei electrice la finalul ciclului acestora de viata la bordul autovehiculelor.

Obiectivul este acela de a furniza solutii care sa sporeasca eficienta retelei de alimentare cu energie electrica a tarii.

„Bateria din dotarea autovehiculului Volt va avea o capacitate mare de stocare a energiei electrice chiar si dupa ce nu mai poate fi utilizata pentru propulsia autovehiculului”, a declarat Micky Bly, director executiv al departamentului Sisteme electrice, Hibride, Autovehicule electrice si Baterii din cadrul GM, scrie Wall-Street.

Proprietarii autovehiculul electric Chevrolet Volt cu autonomie extinsa beneficiaza de o garantie standard de opt ani/100.000 mile pentru bateria litiu-ion de ultima generatie.

Garantia extinsa oferita pentru bateria modelului Volt acopera toate cele 161 de componente ale acesteia, 95% dintre acestea fiind proiectate si fabricate de GM, pe langa sistemul de gestionare termica, sistemul de alimentare cu energie electrica si componentele motorului electric.

ABB este cel mai mare furnizor de echipamente pentru retelele electrice la nivel mondial si un lider in domeniul sistemelor electrice si de automatizare. Tehnologiile dezvoltate de ABB imbunatatesc performantele companiilor de utilitati si ale celor care activeaza in sectorul industrial, reducand in acelasi timp impactul asupra mediului inconjurator.

Ingineri din ambele companii si-au unit eforturile pentru a studia: stocarea energiei regenerabile (energia eoliana si energia solara pot fi stocate in sistemele de baterii incluse in dotarea autovehiculului Volt si utilizate atunci cand este necesar) si gestionarea incarcarii retelei electrice (companiile de utilitati vor putea utiliza bateriile create pentru modelul Volt pentru a stoca energia electrica generata in timpul perioadelor cu consum energetic scazut in vederea utilizarii acesteia in timpul perioadelor cu consum de energie ridicat. Acest lucru va permite companiilor de utilitati sa gestioneze mai eficient reteaua electrica, sporind fiabilitatea si randamentul acesteia), scrie Wall-street.

Cercetatorii vor mai analiza alimentarea cu energie electrica de rezerva pentru comunitati (sistemele de baterii din dotarea autovehiculelor Volt pot stoca energia electrica pentru a putea fi utilizata de comunitati in timpul penelor de curent cauzate de furtuni sau alte dezastre naturale) si gestionarea momentului de utilizare (clientii industriali pot stoca la pret redus energia electrica generata de bateriile din dotarea modelelor Volt in timpul perioadelor cu consum energetic scazut pentru a o utiliza ulterior in acele momente ale zilei cu consum de energie ridicat, in vederea reducerii costurilor).

Sursa: Wall-street

Comenteaza aici

 
24/09/2010 - Acest articol a fost citit de 3767 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 55 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Vehicule electrice"
Stirile anterioare
GM prezinta viitorul vehicul pentru orasele...
Panouri solare pe un depozit de piese auto Porsche
In 2013 vom aveam primele motoare electrice de...
Investitie de 246 milioane de dolari in motoare...
Top constructori auto care vor produce masini...
Stirile urmatoare
Alimentarea locuintei cu energie electrica de...
Primul model hibrid de la Renault va sosi abia...
Japonezii propun incarcarea masinilor electrice...
Comisia Europeana ar putea obliga Romania sa...
Siemens construieste prima autostrada electrica...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric