Japonezii propun incarcarea masinilor electrice din mers


ghidelectric.ro
, 14 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Japonezii propun incarcarea masinilor electrice din mers


Masinile electrice continua sa puna creativitatea oamenilor de stiinta la incercare, pentru a elabora idei, pentru ca deplasarea cu aceste masini pe autostrazi sa fie posibila, insa, fara a fi nevoiti sa asteptam ore intregi pentru a reincarca.

masini electrice

O echipa de cercetatori japonezi a gasit solutii pentru problema autonomiei, dar si a reincarcarii, masinilor electrice. Proiectul a fost denumit de o echipa universitara EVER (Electric Vehicle on Electrified Roadway) si a fost dezvoltat la conducerea lui Takashi Ohira, profesor de electrica inginereasca la Universitatea Tehnologica Toyohashi. Acest sistem ar putea elimina definitiv cablurile electrice folosite in prezent pentru a incarca vehiculele electrice si ar putea sustine functionarea acestora fara oprire pentru sute de kilometri.

 

Echipa a mai dezvoltat si un camp electric ce va permite incarcarea vehiculelor direct prin anvelopele masinii. Intr-o demonstratie recenta, o placa de metal inglobata intr-un bloc din beton gros de 4 inch – ce imita o suprafata de rulare – a putut transmite prin anvelope de dimensiuni obisnuite un volum de electricitate cuprins intre 50 si 60 watti.

 

Proiectul nu este primul de acest gen. Anul trecut, cei de la Toyota Central R&D in colaborare cu Ohira au realizat un proiect similar care permitea masinilor electrice sa fie conduse pe distante nelimitate pe o sosea electrificata. Pentru ca sistemul lor sa functioneze puterea electrica ar trebui ridicata cu mult. De acelasi impediment s-au lovit acum si cei de la EVER, iar urmatorul stadiu al proiectului va fi concentrat pe ridicarea puterii de minim 100 de ori.

 
13/08/2012 - Acest articol a fost citit de 3028 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 29 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Vehicule electrice"
Stirile anterioare
Primul model hibrid de la Renault va sosi abia...
Alimentarea locuintei cu energie electrica de...
Ce poti face cu bateriile masinilor electrice?
GM prezinta viitorul vehicul pentru orasele...
Panouri solare pe un depozit de piese auto Porsche
Stirile urmatoare
Comisia Europeana ar putea obliga Romania sa...
Siemens construieste prima autostrada electrica...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric