Cum va bate vantul in urmatorii 10 ani


ghidelectric.ro
Sambata, 20 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Cum va bate vantul in urmatorii 10 ani


Potrivit unui nou raport realizat de expertii unui grup industrial de profil, afiliat la organizatia ecologista Greenpeace, in urmatorii 20 de ani energia eoliana va asigura o cincime din necesarul total de electricitate al planetei.

energie

Justificate sau nu, temerile iscate de o posibila avarie globala a energiei electrice, cauzata de exploziile solare prognozate de NASA pentru anul 2013 sau inversarea polilor magnetici ai Terrei  (ultima a avut loc in urma cu 780.000 de anii) i-au facut pe specialisti sa-si indrepte din ce in ce mai mult atentia asupra surselor alternative de electricitate. Este si cazul energiei eoliene, o sursa de energie regenerabila generata din puterea vantului, care la ora actuala asigura peste 1% din necesarul mondial de energie electrica, scrie Romania Libera.

Potrivit unui nou raport realizat de expertii unui grup industrial de profil, afiliat la organizatia ecologista Greenpeace, in urmatorii 20 de ani energia eoliana va asigura o cincime din necesarul total de electricitate al planetei. Conform statisticilor din domeniu, piata globala a energiei eoliene a crescut cu 41,7% in ultimul an, depasind media cresterii anuale inregistrate in ultimii 13 ani, de doar 28,6%.

Steve Sawyer, secretar general al Consiliului pentru Energie Eoliana Globala, a declarat pentru AFP ca, in 2009, China a devenit a doua tara din lume in ce priveste capacitatea de utiliza energia obtinuta de la turbinele de vant. Mai mult, el sustine ca pana la sfarsitul acestui an, se asteapta ca tara asiatica sa devina oficial liderul mondial al pietei de tehnologie eoliana, scrie Romania Libera.

Totodata, specialistii estimeaza ca, pana in anul 2020, turbinele de vant vor putea produce la nivel global peste 2.600 de terrawatti/h (TWh), echivalentul a 11,5-12,3% din necesarul mondial de electricitate, iar in 2030, aceasta capacitate se va dubla, ajungand la 5.400 de TWh. Potrivit prognozelor avansate de Agentia Internationala de Energie a ONU, puterea vantului se va tripla in urmatorii 10 ani si va putea asigura peste 4,8% din necesarul global de electricitate, adica exact atat se produce la nivelul Europei in prezent.

Cele mai avansate studii atrag atentia ca, anual, se va putea evita degajarea in atmosfera a peste 1,6 miliarde de tone de emisii de dioxid de carbon, cantitatea totala in 2030 fiind estimata la 34 de miliarde de tone de CO2. Expertii Greenpeace dau ca exemplu China, tara care va depasi Statele Unite si va deveni in scurt timp cea mare mare piata de productie a energiei eoliene, datorita sustinerii acestui sector de catre guvernul de la Beijing.

Sursa: Romania Libera

Comenteaza aici

 
20/10/2010 - Acest articol a fost citit de 2906 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 44 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Lampi stradale ce functioneaza cu energie solara
GE instaleaza turbine eoliene in Polonia
Cea mai mare intalnire a Romaniei din domeniul...
Cea de-a treia editie a campaniei Marea...
Care sunt cele mai mari 20 de parcuri eoliene...
Stirile urmatoare
Cum ajuta parcurile eoliene si alte afaceri sa...
GE a anuntat ca intentioneaza sa achizitioneze...
Putem folosi energia gratis?
Unda verde celui mai mare parc fotovoltaic din...
Succes nemaipomenit al energiilor regenerabila...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric