Electrica va cumpara in toamna tubinele pentru parcurile eoliene


ghidelectric.ro
, 14 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Electrica va cumpara in toamna tubinele pentru parcurile eoliene


Electrica, singura companie de distributie si furnizare a energiei electrice aflata in portofoliul statului roman, estimeaza ca in toamna acestui an va putea achizitiona turbinele eoliene pentru realizarea a doua parcuri in Constanta si Galati.

energie eoliana

Potrivit estimarilor companiei, investitia s-ar ridica la circa 160 de milioane de euro, fiecare parc eolian urmand sa aiba o capacitate de cate 50 MW, scrie Ziarul financiar. 

Intentia Electrica de a intra pe sectorul eolian a fost anuntata de mai bine de trei ani de zile, firma spunand initial ca achizitia echipamentelor ar fi trebuit sa aiba loc in trimestrul III 2010 pentru parcul eolian de la Chirnogeni, judetul Constanta si in primul semestru al anului 2011 pentru parcul eolian Frumusita, judetul Galati. Una dintre problemele pe care reprezentantii Electrica le-au semnalat in realizarea parcurilor eoliene, cel putin in cazul celui din Dobrogea, a fost faptul ca operatorul retelei de distributie din zona, adica italienii de la Enel, a propus solutii dezavantajoase de conectare a parcului facut de Electrica.

"Cele doua parcuri vor avea fiecare o capacitate de 50 MW. Speram ca in acest an sa incheiem si contractul cu furnizorul turbinelor si sa avem si autorizatiile de construire. Lucrarile se vor derula pe o perioada de doi ani", a afirmat Ioan Folescu, citat de Mediafax.

El a precizat ca Electrica va lansa in termen de 30 de zile anuntul pentru organizarea licitatiei in urma careia va selecta furnizorul turbinelor, scrie Ziarul Financiar.

Astfel, companiei de stat ii va lua in total mai bine de cinci ani de zile sa faca doua parcuri eoliene. Intre timp rivalii straini cum ar fi cehii de la CEZ, italienii de la Enel sau Energias de Potugal au montat sute de turbine eoliene in Dobrogea.

Un alt proiect al companiei care este amanat este acela de a forma o singura companie de furnizare a energiei electrice prin unirea activitatilor de profil din cele trei filiale care se mai afla in portofoliul Electrica.

"Am oprit acest proces din cauza datoriilor CFR. In prezent evaluam oportunitatea unei majorari de capital de 60 milioane lei la fiecare filiala de furnizare, dar s-a pus problema ca ar putea fi considerat un ajutor de stat. Filialele de furnizare sunt intr-o situatie delicata din cauza lichiditatilor", a mai spus Folescu, potrivit Ziarul Financiar.

El a adaugat ca Electrica are de recuperat datorii in valoare totala de 250 milioane euro, din care 170 milioane euro, inclusiv penalitati, de la CFR. De asemenea, combinatul chimic Oltchim Ramnicu-Valcea are datorii catre Electrica de 50 milioane euro.

In ceea ce priveste restructurarea companiei, Folescu a mai precizat ca Electrica Serv, filiala de intretinere si servicii a Electrica SA, a disponibilizat de la inceputul anului, cu plati compensatorii, circa 1.400 de salariati, masura inclusa in procesul de divizare a societatii.

Sursa: Ziarul Financiar

Comenteaza aici

 
18/02/2011 - Acest articol a fost citit de 2194 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 30 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Vestas intra oficial pe piata de turbine...
GE Energy: In 2015 energia regenerabila din...
Succes nemaipomenit al energiilor regenerabila...
Unda verde celui mai mare parc fotovoltaic din...
Putem folosi energia gratis?
Stirile urmatoare
Centrala fotovoltaica de 30 de milioane de euro
Romania poate atrage 10 mld. Ç in energie verde
Casa verde 2011
Complexul Lakeview: economii de 30% la energie
Legea privind stimularea energiei regenerabile...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric