Indicii productiei industriale in luna aprilie si perioada 1.I-30.IV.2012


ghidelectric.ro
, 17 Octombrie 2021
Ne gasiti si pe:            

Indicii productiei industriale in luna aprilie si perioada 1.I-30.IV.2012


In luna aprilie 2012, productia industriala (serie bruta ) a scazut fata de luna precedenta cu 9,9% si a crescut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,1%.

productia industriala

Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala a ramas la acelasi nivel ca serie bruta si a crescut cu 2,6% ca serie ajustata în functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. În perioada 1.I- 30.IV.2012, comparativ cu aceeasi perioada din anul precedent, productia industriala a scazut ca serie bruta cu 0,2%, iar ca serie ajustata în functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 1,1%.


Aprilie 2012 comparativ cu martie 2012


În luna aprilie 2012, productia industriala (serie bruta) a scazut fata de luna precedenta cu 9,9%, ca urmare a scaderii tuturor sectoarelor industriale: industria extractiva (-10,8%), productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-10,4%) si industria prelucratoare (-9,8%). Pe marile grupe industriale s-au înregistrat scaderi la toate categoriile de bunuri: industria bunurilor de capital (-13,6%), industria bunurilor de folosinta îndelungata (-11,6%), industria energetica (-9,5%), industria bunurilor de uz curent (-8,6%) si industria bunurilor intermediare (-6,7%).

Productia industriala, serie ajustata în functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 1,1% fata de luna precedenta, ca urmare a cresterii productiei si furnizarii de energie electrica si energie termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+1,6%) si industriei prelucratoare (+1,2%). Industria extractiva a scazut cu 2,7%. Pe marile grupe industriale s-au înregistrat cresteri la majoritatea categoriilor de bunuri: în industria bunurilor de folosinta îndelungata (+3,7%), în industria bunurilor de capital (+2,7%), în industria bunurilor intermediare (+1,8%) si în industria energetica (+0,8%). Industria bunurilor de uz curent a scazut cu 0,3%.


Aprilie 2012 comparativ cu aprilie 2011


În luna aprilie 2012, productia industriala (serie bruta) a ramas la acelasi nivel cu cel din luna corespunzatoare din anul precedent. Industria extractiva si industria prelucratoare au scazut cu 7,7%, respectiv cu 0,3%, iar productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a crescut cu 5,8%. Pe marile grupe industriale, s-au înregistrat cresteri în industria bunurilor de capital (+10,9%), în industria bunurilor de folosinta îndelungata (+5,2%) si în industria energetica (+2,6%) si scaderi în industria bunurilor intermediare (-8,3%) si în industria bunurilor de uz curent (-4,2%).


Productia industriala, serie ajustata în functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, a crescut cu 2,6%. Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat si industria prelucratoare au crescut cu 4,6%, respectiv cu 2,8%, iar industria extractiva a scazut cu 7,2%.


Pe marile grupe industriale s-au înregistrat cresteri în industria bunurilor de capital (+13,0%), în industria bunurilor de folosinta îndelungata (+7,8%) si în industria energetica (+2,5%) si scaderi în industria bunurilor intermediare (-5,2%) si în industria bunurilor de uz curent (-0,8%).


Perioada 1.I -30.IV.2012 comparativ cu perioada 1.I -30.IV.2011

În perioada 1.I- 30.IV. 2012, comparativ cu aceeasi perioada din anul precedent, productia industriala (serie bruta) a fost mai mica cu 0,2%, ca urmare a scaderii industriei extractive (-2,6%) si industriei prelucratoare (-1,2%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a crescut cu 7,5%.


Pe marile grupe industriale s-au înregistrat cresteri în industria bunurilor de capital (+4,9%), în industria energetica (+4,7%) si în industria bunurilor de folosinta îndelungata (+0,1%), în timp ce scaderi au fost înregistrate în industria bunurilor intermediare (-7,3%) si în industria bunurilor de uz curent (-1,7%). Productia industriala, serie ajustata în functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, în perioada 1.I -30.IV.2012, comparativ cu aceeasi perioada din anul precedent, a crescut cu 1,1%, sustinuta de productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+7,8%) si de industria prelucratoare (+0,4%). Industria extractiva a scazut cu 2,1%.


Pe marile grupe industriale s-au înregistrat cresteri în industria bunurilor de capital (+7,1%), în industria energetica (+4,9%), în industria bunurilor de folosinta îndelungata (+2,1%) si în industria bunurilor de uz curent (+0,2%). Industria bunurilor intermediare a scazut cu 6,5%.

Sursa: Insse.ro

 
21/06/2012 - Acest articol a fost citit de 2894 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 27 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Statistici"
Stirile anterioare
Reuters: Nu mai amanati investitiile in energie
Productia industriala va continua sa creasca...
In 2010 piata de automatizari industriale a...
Companiile autohtone de servicii si echipamente...
Companiile romanesti din automatizari prezente...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| vollmax| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric