Indicii productiei industriale in luna aprilie si perioada 1.I-30.IV.2012


ghidelectric.ro
Sambata, 20 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Indicii productiei industriale in luna aprilie si perioada 1.I-30.IV.2012


In luna aprilie 2012, productia industriala (serie bruta ) a scazut fata de luna precedenta cu 9,9% si a crescut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,1%.

productia industriala

Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala a ramas la acelasi nivel ca serie bruta si a crescut cu 2,6% ca serie ajustata în functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. În perioada 1.I- 30.IV.2012, comparativ cu aceeasi perioada din anul precedent, productia industriala a scazut ca serie bruta cu 0,2%, iar ca serie ajustata în functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 1,1%.


Aprilie 2012 comparativ cu martie 2012


În luna aprilie 2012, productia industriala (serie bruta) a scazut fata de luna precedenta cu 9,9%, ca urmare a scaderii tuturor sectoarelor industriale: industria extractiva (-10,8%), productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-10,4%) si industria prelucratoare (-9,8%). Pe marile grupe industriale s-au înregistrat scaderi la toate categoriile de bunuri: industria bunurilor de capital (-13,6%), industria bunurilor de folosinta îndelungata (-11,6%), industria energetica (-9,5%), industria bunurilor de uz curent (-8,6%) si industria bunurilor intermediare (-6,7%).

Productia industriala, serie ajustata în functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 1,1% fata de luna precedenta, ca urmare a cresterii productiei si furnizarii de energie electrica si energie termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+1,6%) si industriei prelucratoare (+1,2%). Industria extractiva a scazut cu 2,7%. Pe marile grupe industriale s-au înregistrat cresteri la majoritatea categoriilor de bunuri: în industria bunurilor de folosinta îndelungata (+3,7%), în industria bunurilor de capital (+2,7%), în industria bunurilor intermediare (+1,8%) si în industria energetica (+0,8%). Industria bunurilor de uz curent a scazut cu 0,3%.


Aprilie 2012 comparativ cu aprilie 2011


În luna aprilie 2012, productia industriala (serie bruta) a ramas la acelasi nivel cu cel din luna corespunzatoare din anul precedent. Industria extractiva si industria prelucratoare au scazut cu 7,7%, respectiv cu 0,3%, iar productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a crescut cu 5,8%. Pe marile grupe industriale, s-au înregistrat cresteri în industria bunurilor de capital (+10,9%), în industria bunurilor de folosinta îndelungata (+5,2%) si în industria energetica (+2,6%) si scaderi în industria bunurilor intermediare (-8,3%) si în industria bunurilor de uz curent (-4,2%).


Productia industriala, serie ajustata în functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, a crescut cu 2,6%. Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat si industria prelucratoare au crescut cu 4,6%, respectiv cu 2,8%, iar industria extractiva a scazut cu 7,2%.


Pe marile grupe industriale s-au înregistrat cresteri în industria bunurilor de capital (+13,0%), în industria bunurilor de folosinta îndelungata (+7,8%) si în industria energetica (+2,5%) si scaderi în industria bunurilor intermediare (-5,2%) si în industria bunurilor de uz curent (-0,8%).


Perioada 1.I -30.IV.2012 comparativ cu perioada 1.I -30.IV.2011

În perioada 1.I- 30.IV. 2012, comparativ cu aceeasi perioada din anul precedent, productia industriala (serie bruta) a fost mai mica cu 0,2%, ca urmare a scaderii industriei extractive (-2,6%) si industriei prelucratoare (-1,2%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a crescut cu 7,5%.


Pe marile grupe industriale s-au înregistrat cresteri în industria bunurilor de capital (+4,9%), în industria energetica (+4,7%) si în industria bunurilor de folosinta îndelungata (+0,1%), în timp ce scaderi au fost înregistrate în industria bunurilor intermediare (-7,3%) si în industria bunurilor de uz curent (-1,7%). Productia industriala, serie ajustata în functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, în perioada 1.I -30.IV.2012, comparativ cu aceeasi perioada din anul precedent, a crescut cu 1,1%, sustinuta de productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+7,8%) si de industria prelucratoare (+0,4%). Industria extractiva a scazut cu 2,1%.


Pe marile grupe industriale s-au înregistrat cresteri în industria bunurilor de capital (+7,1%), în industria energetica (+4,9%), în industria bunurilor de folosinta îndelungata (+2,1%) si în industria bunurilor de uz curent (+0,2%). Industria bunurilor intermediare a scazut cu 6,5%.

Sursa: Insse.ro

 
21/06/2012 - Acest articol a fost citit de 3237 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 27 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Statistici"
Stirile anterioare
Reuters: Nu mai amanati investitiile in energie
Productia industriala va continua sa creasca...
In 2010 piata de automatizari industriale a...
Companiile autohtone de servicii si echipamente...
Companiile romanesti din automatizari prezente...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric