E.ON investeste in modernizarea retelelor de gaze si electricitate


ghidelectric.ro
Joi, 28 Martie 2024
Ne gasiti si pe:            

E.ON investeste in modernizarea retelelor de gaze si electricitate


In conditii economice dificile, companiile E.ON din Romania au investit anul trecut circa 330 milioane de lei, iar pentru 2012 bugetul de investitii se ridica la circa 350 milioane de lei.

E.ON Romania

Aceste investitii au vizat, in special, reabilitarea retelelor de distributie a gazelor naturale si energiei electrice operate in cele 20 de judete din nordul si nord-estul tarii, dar si extinderea acestora in zonele fara acoperire, scrie Time4news.ro.


In cei 6 ani de prezenta pe piata din Romania, grupul de companii E.ON a reabilitat si modernizat peste 4.200 kilometri de conducte de gaze naturale si 1.250 kilometri din reteaua de distributie energie electrica si au integrat in SCADA 78 statii de transformare a energiei electrice. De la venirea sa pe piata romaneasca, in 2005, si pana in prezent, grupul E.ON din Romania a investit in total peste 1,9 miliarde de lei.


Gaze naturale - Compania E.ON Gaz Distributie a investit, in 2011, circa 180 de milioane de lei, din care 112 milioane de lei in modernizarea retelelor de distributie a gazelor naturale. Sistemul de distributie a fost reabilitat si modernizat pe o lungime de 633 kilometri. Investitiile vor continua si in acest an in ritm sustinut, bugetul alocat proiectelor de investitii depasind 190 milioane de lei. 


Energie electrica - La randul sau, compania E.ON Moldova Distributie a investit circa 151 milioane de lei in decursul anului 2011, cea mai mare parte fiind destinata modernizarii si dezvoltarii retelei de distributie a energiei electrice. Pentru acest an se au in vedere investitii de 156 milioane de lei in infrastructura de electricitate.


Fonduri europene pentru modernizarea retelelor si sistemelor de distributie


Compania E.ON Gaz Distributie va dezvolta importante proiecte de investitii de modernizare a infrastructurii de distributie a gazelor naturale in municipiul Cluj Napoca unde, in decursul a trei ani, incepand cu 2012, vor fi modernizati 160 kilometri de retea, valoarea totala a investitiilor fiind de circa 90 milioane de lei, cea mai mare parte din fonduri proprii. Cel mai amplu dintre acestea este proiectul de modernizare a 81 kilometri din reteaua de gaze, evaluat la 54,8 milioane de lei, care va fi realizat partial din bani provenind din Fondul European de Dezvoltare Regionala (respectiv 16,5 milioane de lei).


La Iasi si in zona metropolitana vor fi instalate 7 statii de reglare masurare, 6 prin integrarea in sistemul SCADA, iar reteaua de gaze naturale va fi modernizata pe o lungime de un kilometru si extinsa cu 4,5 kilometri printr-un proiect cu finantat partial din Fondul European de Dezvoltare Regionala. Valoarea totala a proiectului este de 7,83 milioane de lei din care 2,63 milioane de lei sunt fonduri europene.


Investitii in cogenerare


Incepand cu luna octombrie 2011, E.ON Romania detine 33,33% din actiunile societatii  Colonia Cluj-Napoca Energie S.R.L. (CCNE), alaturi de Regia Autonoma de Termoficare Cluj-Napoca si RheinEnergie. Obiectul principal de activitate al CCNE este producerea si furnizarea de energie termica si, in subsidiar, de energie electrica, prin cogenerare. CCNE a investit in diverse proiecte de modernizare a centralelor termice din municipiu.


Proiectul termocentralei de la Braila


Luna trecuta, Braila Power S.A., compania de proiect a viitoarei termocentrale pe carbune de la Braila, a finalizat procedurile de inregistrare la Registrul Comertului. Proiectul, care urmeaza sa fie realizat de un consortiu din care mai fac parte companiile Enel si Termoelectrica, reprezinta o investitie estimata la circa 1,4 miliarde de Euro, una dintre cele mai mari din sectorul energetic romanesc.


Viitoarea termocentrala ar urma sa aiba o capacitate estimata de 800 MW si va functiona pe huila.


Societatea de proiect va realiza, in perioada urmatoare, o actualizare a studiului de fezabilitate si a raportului de evaluare, va face demersuri pentru obtinerea tuturor licentelor, permiselor si autorizatiilor necesare investitiei si va incepe negocierile pe marginea principalelor contracte (de executie, achizitie echipamente etc).  


O decizie finala de investitie se va lua de catre partile implicate in functie de rezultatele demersurilor pe care compania de proiect le va intreprinde, dar si in functie de evolutia contextului economic din Romania.


„Toate aceste investitii ale grupului E.ON in Romania sunt cu atat mai semnificative cu cat se deruleaza intr-un context economic dificil, in care multe companii fie renunta sa mai investeasca, fie asteapta vremuri mai bune”, a subliniat Frank Hajdinjak, Director General al E.ON Romania.


Date economice ale E.ON in Romania


Cifra de afaceri consolidata a grupului de companii E.ON in Romania s-a situat, in anul 2011, la 4,33 miliarde lei (cca. 1 miliard de euro), un nivel apropiat de cel inregistrat in anul 2010.


Volumele de gaze naturale si electricitate comercializate anul trecut au depasit 30 TWh, in usoara crestere fata de 2010. 


Proiecte de responsabilitate corporatista


•    Circa 4 milioane de euro in 6 ani


Implicarea E.ON in domeniul responsabilitatii sociale s-a concretizat, anul trecut, in sustinerea a numeroase proiecte cu o suma care a totalizat peste 800.000 de euro, accentul fiind pus pe initiativele din sectorul educatiei si cele din sectorul medical. 


De curand am marcat 5 ani de parteneriat strategic cu SMURD, sprijinul acordat de E.ON in ultimii ani depasind suma de 380.000 de euro, banii fiind destinati finantarii de proiecte importante de dezvoltare ale acestui serviciu. De la venirea sa in Romania si pana in prezent, E.ON a sustinut cu circa 4 milioane de euro numeroase proiecte de responsabilitate sociala.


Sursa: Time4news.ro

 
30/05/2012 - Acest articol a fost citit de 2855 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 24 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie"
Stirile anterioare
Accesarea Fondurilor Structurale pentru...
Stirile urmatoare
Inspectarea termografica a instalatiilor...
Premierul Ponta l-a demis pe vicepresedintele...
Finantarea prin fonduri structurale a...
Romania participa la Power-Gen Europe – 2012
Care sunt costurile unei case ce produce energie
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric