Coreeni doresc sa investeasca intr-o centrala termica la Brasov


ghidelectric.ro
Vineri, 14 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Coreeni doresc sa investeasca intr-o centrala termica la Brasov


Doua dintre companiile coreene importante din domeniul constructiilor si a producerii de energie electrica si termica si-au manifestat interesul pentru o investitie de 150 mil. euro, intr-o centrala termica de cogenerare, la Brasov.

centrala termica de cogenerare

Compania sud-coreeana cu capital de stat Korea South-East Power Co (KOSEP), impreuna cu firma SK E&C intentioneaza sa demareze constructia capacitatii de productie in luna iulie a anului viitor, astfel incat pana in luna septembrie 2015 centrala sa devina functionabila, scrie Ziarul Financiar.

Vicepresedintele departamentului de dezvoltare a afacerilor din cadrul Korea South-East Power Co (KOSEP), Koang Ho Woo, si seful diviziei energie a SK E&C, Kevin H.K. Rhee, au avut deja o intalnire cu reprezentantii municipalitatii Brasov, in vederea dezvoltarii unui parteneriat pentru constructia noii centrale.
 
Potrivit investitorilor coreeni, in perioada urmatoare va fi infiintata o companie la care municipiul Brasov sa fie asociat, care sa se ocupe de constructia viitoarei centrale termica de cogenerare. Coreenii au solicitat din partea municipalitatii Brasov asigurarea terenului si facilitati pentru intocmirea documentatiei, in conditiile in care investitia, constructia si operarea noii centrale va apartine partii coreene.
 
''Potrivit analizei efectuate de partenerii coreeni, pretul gigagaloriei produse de noua centrala va fi cuprins intre 120 si 159 lei, la costul actual al gazului. In urma investitiei de 150 mil. euro va fi construita o centrala de 120 de megawati, care sa produca energie electrica si caldura'', a spus George Scripcaru, primarul municipiului Brasov.
 
''Piata exista, coreenii investesc, construiesc si opereaza, iar noi avem avantajul ca putem cumpara energie electrica sI termica la pret mic. Investitorii coreeni ne-au contactat in urma cu un an, iar acum ne-au prezentat o strategie actualizata. Urmeaza sa prezint Consiliului local un raport, iar acesta sa aprobe un plan de lucru", a adaugat primarul Scripcaru.
 
Potrivit municipalitatii din Brasov, in perioada urmatoare va fi constituit un grup de lucru format din specialisti ai ambelor parti, care sa stabileasca detaliile tehnice, iar pana la finalul anului, investitorii coreenii intentioneaza sa incheie toate etapele procedurale si sa inceapa demersurile pentru constructia efectiva.
 
"Companiile SK E&C si KOSEP au in plan un proiect de inalta tehnologie in productia de energie, insa dorim sa ne implicam si in alte proiecte ce privesc comunitatea brasoveana. Noi credem ca, dupa infiintarea grupului de lucru, care va asigura documentatia si detaliile, acest proiect va lua nastere'', a declarat Koang Ho Woo, vicepresedintele departamentului de dezvoltare a afacerilor din cadrul Korea South-East Power Co (KOSEP).
 
Consiliul local Brasov a aprobat, in sedinta care a avut loc la finalul lunii aprilie, un pret de 170 lei pentru gigacaloria livrata in sistem centralizat populatiei din Brasov, pretul fiind valabil pentru sezonul rece 2012-2013.
 
Anul trecut, compania sud-coreeana cu capital de stat Korea South-East Power Co (KOSEP), care are drept obiect de activitate producerea de energie electrice si energie termica, opera 5 complexe energetice, cu o putere totala de 8.375 MW, adica 11% din puterea totala din Coreea de Sud. SK E&C activeaza in domeniul infrastructurii civile, de transport sau telecomunicatii, insa dupa ce SK Group a achizitionat rafinariile si complexul petrochimic Ulsan, a intrat si in domeniul energiei.

Sursa: Ziarul Financiar

 
11/05/2012 - Acest articol a fost citit de 2320 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 37 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie termica"
Stirile anterioare
SYSCOM 18 demareaza proiecte de extindere a...
Termocentrala Brazi a intrat in functiune
Termoncentrala Turceni functioneaza la...
Avantajele folosirii unei pompe de caldura
Termocentralele clasice se vor inchide pentru...
Stirile urmatoare
Usitall ar putea investi in constructia a doua...
China Huadian Engineering investeste 1 mld....
In Municipiul Botosani va functiona cel mai...
Cel mai eficient material termoelectric dezvoltat
4 raniti in urma unei explozii ce a avut loc...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric