China Huadian Engineering investeste 1 mld. euro la Rovinari


ghidelectric.ro
, 14 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

China Huadian Engineering investeste 1 mld. euro la Rovinari


Gigantul chinez China Huadian Engineering va investi 1 miliard de euro in termocentrala de la Rovinari. Prin aceasta investitie se doreste crearea a 500 de locuri de munca.

Termocentrala Rovinari

China Huadian Engineering Co. a castigat licitatia pentru constructia a unui grup energetic de minimun 500 de MW la Rovinari, unde va investi 1 miliard de euro pentru realizarea lucrarilor. O echipa tehnica a companiei a fost in vizita luni, la Rovinari, pentru a colecta date tehnice pentru finalizarea acestui proiect. "La finalizarea acestui proces se va constitui compania de proiect care va realiza efectiv grupul energetic", a informat ieri Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA).


"Aceasta investitie va contribui in mod direct la crearea, intr-una dintre cele mai defavorizate zone, a peste 500 de noi locuri de munca, la care se adauga un numar mare de locuri de munca rezultate din dezvoltarea activitatilor economice indirecte, conexe si din industria pe orizontala", a mai adaugat Ministerul Economiei.
Chinezii vor construii noua termocentrala pe suprafata a doua blocuri energetice ale Complexului Energetic Rovinari, care in prezent sunt dezafectate. Proiectul urmareste realizarea unei capacitati de peste 500 de MW. Noua termocentrala va functiona pe baza de lignit.


„Unitatea va fi echipata cu tehnologie moderna, astfel ca pretul la care va produce electricitatea va fi printre cele mai mici dintre toate termocentralele din România,” a declarat pentru Mediafax Tiberiu Trotea, Directorul general al Complexului Energetic Rovinari.


Cine este China Huadian Engineeringt


Compania China Huadian Engineering Co. isi desfasoara activitatea produce echipamente pentru control tehnologic, proiectare pentru optimizare si contractarea proiectelor pentru centrale termice, hidrocentrale, centrale eoliene, centrale pe biomasa, centrale solare, sisteme combinate pentru racire si încalzire electrica.

 

Un alt domeniu de activitate este ingineria de sistem si contractor general pentru centrale electrice, compania putând asigura si sistemul de transport pentru combustibili fosili la centrale termice, la hidrocentrale, la centrale nucleare, furnizare de apa, ape reziduale, produse petrochimice, gaze. Totodata, China Huadian Engineering este si producator si contractor general pentru masini si echipamente mari, echipamente pentru centrale eoliene, proiecte din structuri metalice în domeniul industrial si civil.

 

De asemenea, China Huadian Engineering asigura contracte complete pentru proiectele din domeniul protectiei mediului, respectiv desulfurizari, denitrozari, desprafuiri si îndepartarea zgurei, se ocupa si de cercetare, proiectare si contractor general pentru tratarea apelor la centralele electrice, tratarea apelor reziduale industriale, tratarea apelor reziduale din orase si realizarea de investitii în aceste sectoare.
Nu in ultimul rand, compania China Huadian Engineering ocupa locul 5 in topul in domeniul energetic al companiilor de stat din China.

 
26/07/2012 - Acest articol a fost citit de 2652 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 75 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie termica"
Stirile anterioare
Usitall ar putea investi in constructia a doua...
Coreeni doresc sa investeasca intr-o centrala...
SYSCOM 18 demareaza proiecte de extindere a...
Termocentrala Brazi a intrat in functiune
Termoncentrala Turceni functioneaza la...
Stirile urmatoare
In Municipiul Botosani va functiona cel mai...
Cel mai eficient material termoelectric dezvoltat
4 raniti in urma unei explozii ce a avut loc...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric