Cel mai eficient material termoelectric dezvoltat


ghidelectric.ro
Sambata, 13 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Cel mai eficient material termoelectric dezvoltat


Aproximativ 90% din electricitatea lumii este generata de energie termica. Din pacate, sistemul de generare a energiei electrice are o eficienta de 30-40%, ceea ce inseamna ca doua treimi din energie se pierde sub forma de caldura.

termoelectronica,

In ciuda acestui fapt, ineficienta materialelor termoelectrice actuale care pot converti caldura in energie au avut o intrebuintare comerciala limitata. Acum cercetatorii au dezvoltat un material termoelectric care pretind a fi cel mai bun din lume la transformarea caldurii reziduale in energie electrica, oferind un potential de a capta energia care astazi este pierduta.

 

Noul material, care se bazeaza pe un semiconductor telurit, este ecologic stabil si este asteptat sa transforme 15-20% din caldura reziduala in electricitate. Echipa de cercetare, alcatuita din chimisti, oameni de stiinta si ingineri de la Universitatea Northwestern si de la Universitatea din Michigan, spun ca materialul are un parametru de 2.2 ( parametrul ZT), care pretind ei, este cea mai mare inregistrata pana in prezent.

 

Cu cat un material are parametrul ZT mai mare, cu atat este mai eficient in a converti caldura in energie electrica. In timp ce nu exista nicio limita teoretica superioara lui ZT, niciunul din materialele cunoscute nu are un ZT mai mare de 3. Cercetatorii sunt de parere ca un ZT de 2.2 al noului materialului este suficient pentru a fi folosit in aplicatii practice si ar putea introduce termoelectronica la scara larga.

 

„Sistemul nostru este cel mai performant sistem termoelectronic, la orice temperatura”, a precizat Mercouri G. Kanatzidis, care a condus cercetarea. „Materialul poate converti caldura in energie electrica la cea mai mare eficienta posibila. La acest nivel, exista perspective realiste de recuperare a caldurii reziduale la temperaturi ridicate pe care o putem transforma in energie.”

 
21/09/2012 - Acest articol a fost citit de 2923 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 3 (data de 31 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie termica"
Stirile anterioare
In Municipiul Botosani va functiona cel mai...
China Huadian Engineering investeste 1 mld....
Usitall ar putea investi in constructia a doua...
Coreeni doresc sa investeasca intr-o centrala...
SYSCOM 18 demareaza proiecte de extindere a...
Stirile urmatoare
4 raniti in urma unei explozii ce a avut loc...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric