4 raniti in urma unei explozii ce a avut loc ieri la CET Sud din Bucuresti


ghidelectric.ro
Marti, 19 Martie 2024
Ne gasiti si pe:            

4 raniti in urma unei explozii ce a avut loc ieri la CET Sud din Bucuresti


Patru persoane au fost ranite in urma unei explozii care a avut loc luni dimineata la CET Sud din Bucuresti. Trei muncitori au avut arsuri usoare pe membre, iar unul a fost ranit mai grav avand arsuri pe membre si pe fata.

CET Sud din Bucuresti

Un accident deosebit de grav a avut loc ieri dimineata la CET Sud din Bucuresti. Patru oameni au fost raniti, unul dintre ei avand arsuri grave atat pe fata cat si pe membre. Cei care se ocupa de ancheta au doua posibile cauze: defectiune tehnica sau eroare umana.

 

Ieri de dimineata muncitorii au observat ca la cazanul care functiona integral pe gaze naturale, filtrul unuia dintre arzatoare era infundat. Muncitorii s-au dus sa il schimbe iar in momentul in care umblau la el s-a produs explozia. Practic din cauza acelui filtru infundat s-a strans abur sub presiune care a fost scos cu forta la suprafata. Deflagratia a provocat si o scurgere de gaze in sistemul de alimentare al cazanului care a dus la izbucnirea unui incendiu de mici dimensiuni.

 

Directorul RADET, Ion Voicu, a declarat pentru Mediafax ca alimentarea cu energie termica a locuitorilor din Bucuresti nu va fi afectata. Defectiunea care a fost provocata de explozie a fost reparata, astfel ca bucurestenii vor primi in continuare energie termica fara probleme.

 

Directorul general adjunct al Transelectrica, Octavian Lohan, a declarat pentru capital.ro, ca sistemul energetic nu este afectat de evenimentul petrecut la CET Sud.

 

Centrala Electrica de Termoficare (CET) Bucuresti Sud este cea mai mare din tara, de acest fel, dar si din Europa de Sud-Est, avand o putere instalata de 550 MW, jumatate din capacitatea de generare existenta la nivelul Bucurestiului, fiind destinata producerii in cogenerare de energie electrica si termica.

 

Bazele acestei centrale au fost puse in cursul anilor 1965-1975, in intervalul 1965-1967 fiind pusa in functiune o prima etapa de 300 MW. Urmatoarea etapa, de 250 MW, a fost pusa in functiune in 1975.

 

Capacitatea termica instalata a CET Bucuresti Sud este de 2.300 Gcal/h, centrala alimentand cartierele Balta Alba, Pantelimon si Colentina, unde sunt peste 250.000 de apartamente conectate la reteaua de termoficare. Energia termica este livrata distribuitorului RADET Bucuresti si reprezinta 60% din intreaga energia termica produsa de cele 5 CET din Bucuresti, iar cea electrica este livrata Sistemului Energetic National prin intermediul transformatoarelor de grup de 80 MVA, 125 MVA, 170 MVA. CET detine patru statii electrice de 400, 220, 110 si 10 kV

 

Inca se folosesc aceleasi echipamente energetice care au fost montate inca din 1965 si care acum sunt la limita duratei de viata, depasind cele 200.000 ore de functionare normata, inca din 1995 fiind efectuate studii de fezabilitate pentru reabilitare si extinderea duratei de viata.

 
04/12/2012 - Acest articol a fost citit de 2414 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 30 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie termica"
Stirile anterioare
Cel mai eficient material termoelectric dezvoltat
In Municipiul Botosani va functiona cel mai...
China Huadian Engineering investeste 1 mld....
Usitall ar putea investi in constructia a doua...
Coreeni doresc sa investeasca intr-o centrala...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric