Usitall ar putea investi in constructia a doua centrale in Romania


ghidelectric.ro
Sambata, 13 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Usitall ar putea investi in constructia a doua centrale in Romania


Grupul Usitall (din Suedia), specializat in constructia si operarea de centrale electrice si termice pe baza de deseuri, vizeaza constructia a doua centrale in Galati si Bucuresti.

usitall

Mattias Philipsson, Director general al companiei suedeza Usitall, specializata in constructia si operarea de centrale de productiei a energiei electrice si termice pe baza de deseuri, a declarat ca ar putea lua in toamna decizia de a investi intre 200 si 400 milioane euro in Romania pentru realizarea a doua centrale, in Bucuresti si in Galati.

 

"Vrem sa facem mai multe proiecte in paralel. Suntem in Romania pe termen lung. Ne atrage sistemul de certificate verzi si faptul ca in cativa ani piata energiei va fi complet liberalizata", a precizat Philipsson.

 

Potrivit lui Philipsson, unul dintre cele mai importante argumente pentru investitia în productia de energie termica pe baza de deseuri în România este reprezentat de ajutorul de stat acord de Guvern prin certificatele verzi, precum si de bonusul acordat pentru cogenerarea de înalta eficienta.

 

Directorul general a mai afirmat si ca Usitall asteapta ca Guvernul sa ia o decizie privind gropile de gunoi.

 

In cadrul angajamentelor asumate fata de Comisia Europeana, Romania trebuie sa inchida gropile de gunoi neconforme normelor de mediu si sa amenajeze altele noi, in caz contrar riscand sanctiuni financiare.

 

Statul acorda un ajutor prin acordarea de certificate verzi deoarece acest lucru stimuleaza productia de electricitate din surse regenerabile. Certificatele verzi sunt emise de Transelectrica (TEL) care le aloca producatorilor de energie din surse alternative. Apoi companiile care primesc certificatele le vand, intrucat furnizorii de electricitate sunt obligati sa le cumpere in cote anuale.


Introducerea schemei de sprijin prin certificate verzi are ca scop atingerea tintelor asumate de Romania ca pana in 2020 un procentaj de 24% din energia consumata sa provina din surse alternative.

 
17/07/2012 - Acest articol a fost citit de 2012 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 29 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie termica"
Stirile anterioare
Coreeni doresc sa investeasca intr-o centrala...
SYSCOM 18 demareaza proiecte de extindere a...
Termocentrala Brazi a intrat in functiune
Termoncentrala Turceni functioneaza la...
Avantajele folosirii unei pompe de caldura
Stirile urmatoare
China Huadian Engineering investeste 1 mld....
In Municipiul Botosani va functiona cel mai...
Cel mai eficient material termoelectric dezvoltat
4 raniti in urma unei explozii ce a avut loc...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric