In Municipiul Botosani va functiona cel mai modern CET din Romania


ghidelectric.ro
Marti, 23 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

In Municipiul Botosani va functiona cel mai modern CET din Romania


Municipiul Botosani va avea cel mai modern CET din Romania, incepand cu cea de-a doua jumatate a lunii septembrie a acestui an. Modernizarea acestuia va fi finantata prin fonduri europene.

Motor termic de tip GE Jenbacher

Incepand cu a doua jumatate a lunii septembrie, in Municipiul Botosani va functiona cel mai modern CET din Romania, construit din fonduri europene. Investitia in valoare de 55 de milioane de euro este destinata modernizarii in totalitate a sistemului centralizat de termoficare din Botosani.


In CET-ul construit la Botosani vor fi introduse doua motoare termice de ultima generatie de tip Jenbacher. Acestea functioneaza pe gaz metan si produc in cogenerare energie electrica si termica. Motoarele de tip GE Jenbacher au fiecare in parte o  putere electrica de 4,4 MW/h si schimbatoare de caldura de 3,6 Gcal/h.
Deoarece vor fi puse in functiune incepand cu luna septembrie acestea vor putea fi utilizate in sezonul rece care urmeaza. Motoarele au un randament de exploatare ridicat si un nivel de poluare scazut, ce corespunde normelor impuse de Uniunea Europeana.


Sunt montate, de asemenea, doua cazane noi de apa fierbinte care vor fi puse in functiune pentru a asigura caldura in iarna 2012-2013. Aceste cazane sunt fabricate de catre o firma ceha, EKOL, iar reprezentantii acesteia supravegheaza in mod direct procesul de montaj.


Cazanele au trecut cu brio probele de presiune, fiind deja montate si cosurile de evacuare a gazelor arse. Ele au o capacitate de 52 de MW fiecare si pot fi alimentate atat cu gaz metan, cat si cu pacura.


„Vom avea capacitatile de productie necesare pentru a asigura servicii de calitate in iarna care vine. De asemenea, avem si rezerve de pacura, in caz ca ar putea aparea sincope in alimentarea cu gaz metan. In plus, anuntatele scumpiri ale gazelor din luna septembrie nu vor influenta pretul de facturare a agentului termic pentru populatie”, a declarat directorul general al Modern Calor, Ion Diaconu.


De asemenea, acesta a mai adaugat si ca vechile instalatii de producere a energiei termice functioneaza perfect iar la nevoie vor putea fi repornite.

 
22/08/2012 - Acest articol a fost citit de 3226 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 4 (data de 61 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie termica"
Stirile anterioare
China Huadian Engineering investeste 1 mld....
Usitall ar putea investi in constructia a doua...
Coreeni doresc sa investeasca intr-o centrala...
SYSCOM 18 demareaza proiecte de extindere a...
Termocentrala Brazi a intrat in functiune
Stirile urmatoare
Cel mai eficient material termoelectric dezvoltat
4 raniti in urma unei explozii ce a avut loc...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric