Care sunt costurile unei case ce produce energie


ghidelectric.ro
Luni, 9 Septembrie 2024
Ne gasiti si pe:            

Care sunt costurile unei case ce produce energie


Casa viitorului isi produce, stocheaza si economiseste singura energia, pentru siguranta financiara a dumneavoastra si pentru binele mediului inconjurator.

panou solar

Investitia initiala este destul de mare, dar, in timp, cheltuielile se amortizeaza, iar proprietarii scapa de grija facturilor de utilitati. Proiectul unei case care foloseste numai resurse naturale este gandit si regandit de inginerii din intreaga lume, iar in momentul de fata se afla la indemana oricarui proprietar dispus sa devina prieten cu mediul prin reducerea la zero a emisiilor de gaze si a substantelor poluante.
 
Desi pentru multi dintre noi un astfel de proiect pare de domeniul fantasticului, casa inteligenta si independenta functioneaza dupa principii simple. Concret, locuinta este incalzita si racita cu ajutorul unei pompe de caldura geotermala, sistem care foloseste caldura stocata la cațiva metri adancime in pamant. In plus, o astfel de casa este dotata cu un rezervor pentru stocarea apei de ploaie, cu un put de mare adancime, cu panouri solare, miniturbina eoliana sau minihidrocentrala.
 
Investitia minima porneste de la 20.000 de euro si poate depasi 200.000 de euro in functie de echipamentele alese si firmele producatoare. Vestea buna este ca exista programe nationale care subventioneaza obtinerea independentei energetice a locuintei.
 
Astfel veti ajunge sa un mai depindeti deloc de retelele de distributie a gazelor naturale, de cele de electricitate si apa calda, dar nici de aprovizionarea cu pacura, carbuni sau lemne.
 
La un calcul simplu, o casa inteligenta va va ajuta sa economisiti minumum 4.000 de euro pe an, suma crescand considerabil odata cu suprafata locuibila a casei. In aceste conditii, aveti toate sansele sa amortizati investitia in 5 ani, afacerea fiind una extrem de buna, daca luam in calcul faptul ca aceste echipamente au o durata medie de viata de 20 de ani. 
 
Sistemul fotovoltaic reuseste sa produca energie electrica suficienta atat pentru consumul casnic a patru persoane, cat si pentru incalzirea locuintei. Durata de exploatare a unui astfel de sistem este de aproximativ 20 de ani.
 
Miniturbinele eoliene genereaza o putere direct proportionala cu densitatea aerului, aria acoperita de miscarea completa a palelor rotorului si viteza vantului. Vantul care trece prin palele elicei este incetinit și impraștiat. La eficienta unei turbine contribuie dimensiunea palelor si tipul convertorului.
 
Pompa de caldura va ajuta sa deveniti independenti fata de combustibilul gazos, lichid sau solid, utilizand gratuit potentialul de incalzire al naturii: caldura din sol, din apa din panza freatica sau din aer. Functionarea pompei de caldura este similara celei unui frigider. In timp ce la frigider se extrage caldura din alimente, pompa de caldura o extrage din mediul inconjurator.
 
Rezervorul de stocare a apei de ploaie permite protejarea ei impotriva microorganismelor, a poluarii si a evaporarii. Apa isi pastreaza astfel calitatile timp de mai multe luni si poate fi folosita pentru consumul menajer, pentru udarea gradinii sau chiar pentru consumul propriu, in urma filtrarii.
 
Minihidrocentrala recomandata de specialisti pentru consumul propriu are un debit mediu de 2,2 m³/sec. Suprafata totala a constructiei nu depaseste 200 mp, pentru ca nu are nevoie de dig de protectie sau de lac de acumulare.
 
Romania produce, in prezent, circa 7% energie verde si s-a angajat sa ajunga la 24% pana in 2020. La nivelul Uniunii Europene, tara noastra ocupa locul 21 la producerea energiei verzi, situandu-se in randul fostelor tari socialiste.

 

Sursa: Casamea.ro

 
18/06/2012 - Acest articol a fost citit de 3947 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 28 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie"
Stirile anterioare
Romania participa la Power-Gen Europe – 2012
Finantarea prin fonduri structurale a...
Premierul Ponta l-a demis pe vicepresedintele...
Inspectarea termografica a instalatiilor...
E.ON investeste in modernizarea retelelor de...
Stirile urmatoare
Hidroelectrica a solicitat intrarea in insolventa
Trenduri economice: Hidroelectrica
Resursele de energie in perioada 1.I.- 30.IV.2012
Petrom: Importurile de energie vor ajunge la...
Legislatie noua privind rambursarea ajutorului...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric