Petrom: Importurile de energie vor ajunge la 40-50% in 2030


ghidelectric.ro
Marti, 23 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Petrom: Importurile de energie vor ajunge la 40-50% in 2030


Petrom estimeaza ca independenta energetica a Romaniei se va reduce, importurile urmand sa ajunga la 40-50% in 2030, din cauza cererii mai mari de energie primara si a declinului natural al productiei interne de hidrocarburi.

petrom

"Cu o pondere curenta a importurilor de 20-30%, relativa independenta energetica a Romaniei este probabil sa scada. Pana in 2030 se estimeaza o crestere a importurilor la 40-50%, ca urmare a cererii mai mari de energie primara si a declinului natural al productiei interne de hidrocarburi", se arata intr-un comunicat al companiei, publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti.
 
"Cu toate acestea, Romania are un potential mare de furnizare de energie, care poate fi deblocat cu investitii semnificative, din care, numai pentru deblocarea potentialului de hidrocarburi sunt necesare peste 20-35 miliarde de euro pana in 2030", au mai spus reprezentantii Petrom.
 
Acestia mai estimeaza ca consumul de titei si gaze va continua sa creasca si va reprezenta aproximativ 60% din cererea de energie a Romaniei pana in 2021.
 
In plus, compania si-a prezentat si strategia pana in anul 2021.
 
"Directiile strategice ale Petrom pentru 2021 le reconfirma pe cele existente anterior in Strategia pentru 2015, asigurand astfel continuitate in dezvoltarea companiei, si corespund strategiei Grupului OMV pentru 2021. Petrom intentioneaza sa ramana compania integrata de titei si gaze lider in regiune, cu performanta durabila necesara pentru a sustine cresterea potentiala a segmentului upstream in regiunea de vecinatate a Marii Negre", a declarat CEO-ul Petrom, Mariana Gheorghe.
 
Ea a mai precizat ca Romania are un potential semnificativ de furnizare de energie, care ii poate reduce dependenta de importuri si ca Petrom este bine pozitionata pentru a sustine sectorul energetic, contribuind astfel la cresterea economica a tarii noastre.
 
De asemenea, compania a mai anuntat ca va investi pana in 2014 intre 800 de milioane de euro si 1,2 miliarde de euro pe an, in special in sectorul de explorare si productie, daca va exista un mediu favorabil.
 
Sursa: Efin.ro

 
20/06/2012 - Acest articol a fost citit de 2298 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 34 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie"
Stirile anterioare
Resursele de energie in perioada 1.I.- 30.IV.2012
Trenduri economice: Hidroelectrica
Hidroelectrica a solicitat intrarea in insolventa
Care sunt costurile unei case ce produce energie
Romania participa la Power-Gen Europe – 2012
Stirile urmatoare
Legislatie noua privind rambursarea ajutorului...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric