Grupul InterAgro investeste in cinci centrale electrice


ghidelectric.ro
Sambata, 20 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Grupul InterAgro investeste in cinci centrale electrice


Grupul InterAgro va investi aproximativ 140 de milioane de euro in acest an, mai mult de jumatate din suma fiind alocata pentru construirea a cinci centrale electrice de cogenerare.

InterAgro

Prima centrala a fost deja construita la Zimnicea și are o o capacitate de 12 MW.

"Am construit deja prima centrala electrica de cogenerare la Zimnicea, cu o capacitate de 12 MW, si avem in diverse faze de executie inca cinci astfel de investitii, la Turnu Magurele, Slobozia, Bacau, Piatra Neamt si Fagaras. Valoarea totala a acestora este de circa 80 de milioane de euro", a spus omul de afaceri Ioan Niculae. El a adaugat ca doua centrale vor fi puse in functiune in acest an, iar celelalte in 2011. "In total, cand vor fi gata toate, vor avea o capacitate cumulata de 102 MW", a completat proprietarul InterAgro, potrivit Adevarul.


In plus, grupul va mai investi alte 60 de milioane de euro in acest an in diverse proiecte, dintre care cele mai importante sunt un sistem de irigatii in valoare de 17 milioane de euro si un port turistic la Zimnicea, care va costa 28 de milioane de euro. "Avem peste 20 de proiecte depuse pe fonduri structurale. In acest an am mai cumparat teren agricol si niste active care tin de agricultura si de industria alimentara. In schimb, nu vrem sa vindem niciun activ", a spus Niculae.

Agricultura, afectata de eliminarea subvențiilor, nu de criza economica

Proprietarul celui mai mare producator agricol intern crede ca agricultura va fi afectata grav in acest an atat de criza economica, de eliminarea subventiilor, cat si de faptul ca aplicarea taxarii inverse la produsele alimentare este amanata intentionat.

Grupul InterAgro incearca sa se apropie de cifra de afaceri de 700 de milioane de euro inregistrata in 2009, dupa ce in 2008 a avut afaceri de 1,2 miliarde euro, prin investitii in agricultura si in centrale electrice de cogenerare, a declarat Ioan Niculae, proprietarul grupului. "Daca in 2008 grupul a avut o cifra de afaceri de 1,2 miliarde de euro, in 2009 a scazut la circa 700 de milioane de euro. In acest an, sper sa ne apropiem de rezultatele de anul trecut", a spus Niculae, potrivit Adevarul.

Sursa: Adevarul

 
18/06/2010 - Acest articol a fost citit de 3018 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 80 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Tranzactie cu energie electrica de peste 1 mil....
Compatibilitatea functionala a echipamentelor...
Enel face investitii pentru imbunatatirea...
ANRE, bastionul risipei
ABB investeste 1 mld. de dolari intr-un software
Stirile urmatoare
Compania elvetiana Repower a cumparat 80% din...
Microcentrale electrice inovative
ABB ajuta la imbunatatirea energiei eoliene in...
Romania pierde 1 miliard de euro anual din...
Hidroelectrica, productie de energie record...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric