Compatibilitatea functionala a echipamentelor electrotehnice speciale, cu ferofluide magnetice


ghidelectric.ro
Luni, 20 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

Compatibilitatea functionala a echipamentelor electrotehnice speciale, cu ferofluide magnetice


Obiectivele principale ale proiectului constau in realizarea unor transformatoare electrice cu un randament ridicat si cu o siguranta crescuta in functionare si in cresterea securitatii in functionare a trecerilor isolate.

transformatoare electrice

In contextul implicarii directe in economie, in special in industria energetica, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, in parteneriat cu ICMET Craiova, ARFT Timisoara, UPB - ECEE Bucuresti si SC ROSEAL Odorheiul Secuiesc, a demarat proiectiul denumit: „Compatibilitatea functionala a echipamentelor electrotehnice speciale, cu ferofluide magnetice (treceri isolate, transformatoare de masura, ondulatoare pentru microparticule fizice, divizoare de tensiune la frecventa industriala)”, informeaza Tehnicainstalatiilor.

Rezultatele cercetarilor desfasurate in cadrul proiectului s-au concretizat in realizarea unui prototip de transformator monofazat de mica putere si medie tensiune tip TMOf2-36-40, avand ca agent de racire un nanofluid magnetic. Utilizarea noului agent de racire permite incarcarea transformatoarelor la valori mai mari si preluarea unor sarcini suplimentare.

Astfel, supratemperatura rezultata pentru o incarcare data este mai mica in cazul utilizarii nanofluidului magnetic ca agent de racire, scrie Tehnicainstalatiilor.

Elementele de noutate ale proiectului rezulta din urmatoarele aspecte:
1. Modelarea proceselor de transfer de caldura si studiul curgerii fluidelor magnetice in campuri magnetice si electrice externe (pentru prototipul realizat);
2. Definitivarea procedurii de obtinere si de caracterizare a probelor de ferofluid de diferite concentratii;
3. Prepararea probelor de fluide magnetice pentru utilizare ca agent de racire, in cazul transformatoarelor electrice, si prepararea probelor de fluide magnetice pentru utilizare in cazul trecerilor izolate.

Cercetarile desfasurate in cadrul proiectului au condus la obtinerea rezultatelor inovative amintite, rezultate ce pot fi valorificate de entitatile producatoare de energie electrica.

Sursa: Tehnicainstalatiilor

 
31/05/2010 - Acest articol a fost citit de 3520 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 131 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Enel face investitii pentru imbunatatirea...
ANRE, bastionul risipei
ABB investeste 1 mld. de dolari intr-un software
Siemens va conecta termocentrala Petrom de la...
Electromagnetica intentioneaza sa construiasca...
Stirile urmatoare
Tranzactie cu energie electrica de peste 1 mil....
Grupul InterAgro investeste in cinci centrale...
Compania elvetiana Repower a cumparat 80% din...
Microcentrale electrice inovative
ABB ajuta la imbunatatirea energiei eoliene in...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric