Romania pierde 1 miliard de euro anual din cauza furtului de energie


ghidelectric.ro
Vineri, 23 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Romania pierde 1 miliard de euro anual din cauza furtului de energie


Romania pierde in fiecare an intre 1 si 1,4 miliarde euro din cauza furturilor de electricitate, a declarat marti directorul de tara al Nokia Siemens Networks, Dragos Chivu, in cadrul unei conferinte de presa.

bec

"Pierderile non-tehnice de energie sunt un fenomen raspandit. In fiecare an, Romania pierde intre 1 si 1,4 miliarde euro din cauza furturilor de electricitate. In prezent, 1,6 miliarde de oameni la nivel global nu au acces la retelele de electricitate (in afara retelei). Alti un miliard oameni nu au acces la retele electrice de slaba calitate", a declarat Dragos Chivu, potrivit NewsIn.

Potrivit acestuia, energia reprezinta un procent semnificativ din costurile operationale ale unui furnizor de servicii de comunicatii.

"Pe pietele mature, energia reprezinta pana la 10% din cheltuielile operationale cu reteaua ale operatorilor, in timp ce, pe pietele in curs de dezvoltare, procentul variaza intre 15 si 30%", a mentionat directorul de tara al Nokia Siemens Networks.

Totodata, in opinia lui Chivu, consumul de energie al furnizorilor de servicii de telecomunicatii creste, mai ales odata cu extinderea retelelor in zone in care nu exista sisteme de electricitate sau unde calitatea retelelor electrice nu este suficient de buna, asa cum se intampla in multe zone din Romania, scrie NewsIn.

"Potrivit cercetatorilor independenti, aproximativ 86% din consumul de energie al unui operator de telecomunicatii mobile provine din reteaua radio, astfel ne concentram pe solutii pentru statiile de baza care contribuie la reducerea acestui nivel de consum", afirma Dragos Chivu.

Oficialul Nokia Siemens Networks mai spune ca furnizorii de servicii de telecomunicatii din Romania, asemenea celor din industria de profil din intreaga lume, incearca sa gaseasca noi modalitati de a-si reduce costurile operationale.

"Prin urmare, acestia devin tot mai constienti de faptul ca imbunatatirea eficientei energetice a retelelor poate stimula competitivitatea si profitabilitatea", a precizat Chivu.

De asemenea, acesta spune ca amprenta proprie a sectorului Tehnologiilor Informatiei si Comunicatiilor (ICT) este in prezent de 2% din emisiile globale si aproape se va dubla pana in 2020. ICT si-ar putea reduce insa amprenta de dioxid de carbon de pana la cinci ori.

Sursa: NewsIn

Comenteaza aici

 
01/09/2010 - Acest articol a fost citit de 2195 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 41 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
ABB ajuta la imbunatatirea energiei eoliene in...
Microcentrale electrice inovative
Compania elvetiana Repower a cumparat 80% din...
Grupul InterAgro investeste in cinci centrale...
Tranzactie cu energie electrica de peste 1 mil....
Stirile urmatoare
Hidroelectrica, productie de energie record...
A doua centrala nucleara din Romania nu va mai...
Mihai David: Singurul lucru care ne-a mai ramas...
Consumatorii vor fi informati in privinta...
ABB a finalizat proiectul de modernizare a...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric