Electromagnetica, companie romaneasca profitabila pe timp de criza


ghidelectric.ro
Joi, 30 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

Electromagnetica, companie romaneasca profitabila pe timp de criza


Electromagnetica, prima companie romaneasca din domeniul energetic, a inregistrat in 2010 o cifra de afaceri de 474.017.495 lei si un profit net de 26.270.469 lei.

electromagnetica

Compania isi mentine traiectoria ascedenta a profitabilitatii, chiar si in anii de criza. In 2008 si 2009 profitul Electromagnetica a crescut cu 24% si respectiv 50%, pana la 19 milioane lei, respectiv 28.4 milioane lei. Actiunile Electromagnetica au inregistrat anul trecut o crestere de peste 70% pe piata RASDAQ, iar la inceputul lui 2011 au mai castigat 7.2 %, informeaza Comunicatemedia.ro

In timp ce competitori cu traditie au disparut de pe piata sau se mentin cu greu, Electromagnetica a reusit sa-si reorienteze strategia de business in conformitate cu tendintele actuale ale pietei de energie, din care detine o cota de 3%.

Cu o istorie de peste 80 de ani in domeniul telecomunicatiilor, Electromagnetica se concentreaza in prezent pe productia de energie verde si dezvoltarea corpurilor de iluminat LED. Compania are in plan sa investeasca intre 8 si 10 milioane de euro in productia de energie verde, atat din surse proprii, cat si din fonduri europene. In 2010, 1,8 milioane de euro din cifra investita au fost obtinuti prin atragerea de fonduri europene.
Compania detine un portofoliu de 10 microhidrocentrale, situate pe raul Suceava, cu o putere instalata de peste 5 MW. Electromagnetica urmareste sa atinga o productie de energie in banda de 10-12 MW.
Ne propunem sa investim mai mult in productia de energie electrica din surse regenerabile si sa crestem cantitatea de energie furnizata. O alta divizie foarte importanta pentru noi in acest moment este cea de LED-uri, produse orientate catre protejarea mediului, prin consumul redus de energie electrica. In acelasi timp, vom continua sa investim in tehnologii de executie a matritelor, a echipamentelor de injectie de mase plastice si retehnologizarea periodica a liniilor de productie actuale, a declarat Eugen Scheusan, Director General Electromagnetica.

Activitatea Electromagnetica include productie de echipamente destinate infrastructurii de cale ferata, echipamente de masurare si distributie de energie electrica, subansambluri auto, matrite, echipamente militare, dar si productie de energie electrica din surse regenerabile. Pe de alta parte, din 2002 Electromagnetica este si furnizor de energie electrica pentru consumatori eligibili ANRE (Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei). Peste 67% din produsele industriale realizate de Electromagnetica se indreapta catre export.


Despre Electromagnetica

Fondata in 1930, Electromagnetica este primul producator de aparate telefonice si centrale telefonice din Romania. In 1990, devine societate pe actiuni, iar din 1996 implementeaza Sistemul de Management al Calitatii, devenind astfel a cincea firma din Romania certificata AEROQ. Doi ani mai tarziu, compania obtine atestarea RENEL pentru furnizarea de produse si servicii catre regie. In 1999, are loc privatizarea Electromagnetica. Din 2004, societatea implementeaza Sistemul de Management de Mediu. In urmatorii doi ani obtine licenta de producator de energie electrica din surse regenerabile, iar incepand de anul trecut proiecteaza si realizeaza primele corpuri de iluminat LED, o noua tehnologie care duce la economisirea de energie electrica.

Sursa: Comunicatemedia.ro

Comenteaza aici

 
20/04/2011 - Acest articol a fost citit de 2716 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 44 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Ambasadorul SUA: Romania trebuie sa...
Hidroelectrica a inaugurat Hidrocentrala...
ABB a castigat comenzi in valoare de 24...
Hidroelectrica va anula contractul de...
ABB a finalizat proiectul de modernizare a...
Stirile urmatoare
CEZ va investi 30 mil. euro pentru reabilitarea...
Electrica va produce energie verde incepand cu...
General Electric, rezultate financiare foarte...
Pretul energiei electrice ar putea creste in...
Am exportat mai multa energie electrica
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric