Pretul energiei electrice ar putea creste in 2012 cu 10%


ghidelectric.ro
Joi, 29 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Pretul energiei electrice ar putea creste in 2012 cu 10%


Seful Departamentului de Eficienta Energetica din ANRE, Zoltan Nogy Bege, sustine ca pretul energiei electrice ar putea creste in 2012 cu 10%, ca urmare a investitiilor in centralele eoliene si sprijinirea acestora prin schema de certificate verzi.

anre

”Daca legea care stabileste schema de sprijin se va aplica in luna septembrie, impactul in factura finala va fi de aproximativ 3%. Pentru 2012 impactul ar putea ajunge la 10% pentru ca ar putea fi puse in functiune 1.500-2.000 MW instalati in proiecte eoliene. Este o crestere importanta”, a a declarat Zoltan Nogy Bege, potrivit E-politic.ro

ANRE precizeaza ca romanii consumatori de electricitate vor plati pana in 2020 cu 10 miliarde mai mult la facturi, in acest fel fiind sprijinite investitiile in energie regenerabila. Sprijinirea energiei eoliene prin certificatele verzi va fi aplicata in perioada 2011-2021, reprezentanții ANRE estimand ca cel mai mare impact va fi resimtit in 2016-2017, cand consumatorii ar putea ajunge sa plateasca pentru energie cu pana la 30% mai mult.

In Romania, in 2010, erau instalate turbine eoliene de 442 MW, iar pentru sfarșitul acestui an s-a estimat dublarea capacitații de producție a energiei eoliene, in condițiile in care investitorii in energie regenerabila au anuntat investitii importante in Romania, cele mai multe in turbine eoliene. Certificatele verzi sunt acordate pentru energia electrica produsa din surse regenerabile si livrate consumatorilor și permit investitorilor sa iși recupereze rapid investiția.

Astfel, potrivit Mediafax, un investitor obtine bani atat din vanzarea energiei eoliana, cat si din certificatele verzi, pe care le tranzactioneaza pe piata, intrucat furnizorii de electricitate sunt obligati sa le cumpere in cote anuale stabilite de ANRE.

Sursa: E-politic.ro

 
08/09/2011 - Acest articol a fost citit de 2347 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 32 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
General Electric, rezultate financiare foarte...
Electrica va produce energie verde incepand cu...
CEZ va investi 30 mil. euro pentru reabilitarea...
Electromagnetica, companie romaneasca...
Ambasadorul SUA: Romania trebuie sa...
Stirile urmatoare
Am exportat mai multa energie electrica
Consumul de energie electrica a crescut cu 4,3%
O noua taxa in factura de energie electrica
Statia de transformare de la Dorohoi a fost...
Pe ce se cheltuiesc banii companiilor de stat...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric