Hidroelectrica vrea cresterea cu 74% a pretului la energia vanduta prin contracte reglementate


ghidelectric.ro
Luni, 16 Septembrie 2024
Ne gasiti si pe:            

Hidroelectrica vrea cresterea cu 74% a pretului la energia vanduta prin contracte reglementate


Compania Hidroelectrica vrea ca ANRE sa aprobe cresterea cu 74% a pretului la energia vanduta prin contracte reglementate. Echivalentul in costul de productie este de la 72 lei la cel putin 125 lei/ MWh, potrivit Mediafax.

Hidroelectrica

Hidroelectrica vinde energie electrica atat pe piata reglementata, cat si pe cea concurentiala sau prin contracte bilaterale. Preturile practicate pe piata reglementata (populatia si micii consumatori non-casnici) sunt stabilite de catre ANRE.

 

Pe de alta parte, compania de stat vinde energie electrica "baietilor destepti" la un pret mediu de 130 lei/ MWh, putin peste costul de productie.

 

La sfarsitul lui 2011 reprezentantii Hidroelectrica au cerut ANRE sa permita majorarea, de la 1 ianuarie, a tarifelor reglementate la care compania livreaza energia, cu pana la 50%, din cauza cresterii costurilor. Preturile energiei electrice pentru toate categoriile de consumatori au crescut, la 1 iulie, in medie cu 5%, pentru ajustarea costurilor de productie, transport si distributie cu rata inflatiei si respectarea angajamentelor asumate fata de FMI.

 

Ultima modificare a preturilor si tarifelor la energie au fost facuta la 1 ianuarie 2010.

 

Comisia Europeana si FMI au cerut Guvernului sa liberalizeze piata energiri pentru a aduce preturile la nivelul din blocul comunitar.

 

ANRE a anuntat recent ca pentru consumatorii casnici procentajul de achizitie din piata concurentiala trebuie sa creasca la 10% in iulie 2013, de la 0% in prezent, la 20% in ianuarie 2014, la 30% in iulie 2014 si la 40% in ianuarie 2015. Alte trepte de crestere de 10 puncte au fost stabilite pentru iulie 2015, ianuarie si iulie 2016, ianuarie si iulie 2017, pentru a se ajunge la 100% in decembrie 2017.

 

La consumatorii noncasnici procentajul de achizitie din piata noncurentiala este stabilit la 15% inca din septembrie 2012 si trebuie sa urce la 30% in ianuarie 2013, 45% in aprilie 2013, 65% in iulie 2013, 85% in septembrie 2013, pentru ca in ianuarie 2014 sa se ajunga la 100%.

 
09/07/2012 - Acest articol a fost citit de 2201 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 27 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Acord moldo-roman de colaborare in domeniul...
E.ON a finalizat modernizarea retelei de...
Luna iulie aduce scumpiri la energia electrica
Supraimpozitare a profiturilor din energie
Retehnologizarea statiei de 110 KV de la Oesti
Stirile urmatoare
CEZ retehnologizeaza sistemul hidroenergetic de...
Cand vor avea loc urmatoarele scumpiri la gaz...
Hidroelectrica vrea sa declare stare de forta...
Toriu, o alternativa mai sigura pentru...
Hidroelectrica vrea sa scumpeasca energia
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric