Parc fotovoltaic la Mizil


ghidelectric.ro
Miercuri, 24 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Parc fotovoltaic la Mizil


Primaria din Mizil a imprumutat 20 de milioane de euro pentru a incepe constructia unei centrale fotovoltaice, prin care se doreste acoperirea consumului de energie electrica a cladirilor aflate in administrarea Consiliului Local Mizil.

centrale fotovoltaice

Autoritatile locale din Mizil au demarat un proiect, in luna iulie, care vizeaza constructia unei centrale folovoltaice. Cu toate ca proiectul este cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, este nevoie si de sustinere financiara din partea solicitantului banilor, mai exact de la Primaria Mizil. Deoarece Primaria Mizil nu are banii necesari, autoritatea locala a dat startul unei licitatii publice prin care doreste sa contracteze un un credit bancar in valoare de 22 de milioane de lei, valoarea estimata a sumelor care vor fi returnate suplimentar – provenite din taxe, comisioane, dobanzi si "alte forme de remuneratie aferente serviciilor" – ridicandu-se la circa 3,65 de milioane de lei.

 

Desi deschiderea ofertelor va avea loc in ziua de 13 august, potrivit documentatiei de atribuire, contractul de imprumut bancar ar urma sa fie incheiat sub conditie suspensiva, adica acesta va intra in vigoare si va produce efecte intre parti numai daca autoritatea contractanta va obtine avizul favorabil al Comisiei de Autorizare a Imprumuturilor Locale, cu privire la contractarea acestei linii de finantare.

 

In cazul neindeplinirii conditiei suspensive, respectiv in cazul in care contractarea acestei linii de finantare nu va fi autorizata, contractul de credit incheiat cu ofertantul declarat castigator se desfiinteaza cu efect retroactiv chiar din momentul incheierii sale, cu toate consecintele juridice ce decurg din aceasta situatie si fara niciun cost pentru autoritatea contractanta.


Daca se va obtine autorizarea din partea comisiei aflata in subordinea Ministerului Finantelor Publice, totul va decurge normal in privinta implementarii proiectului. Milioanele de lei vor fi date inapoi conform graficului, dupa trecerea unei perioade de gratie de 27 de luni, asa cum se prevede in documentatia de organizare a licitatiei. Creditul ar urma sa fie rambursat in 33 de luni.

 

In cazul in care acest aviz nu va veni, Primaria Mizil va fi nevoita sa caute alte variante pentru cofinantarea investitiei. Emil Proscan, primarul orasului Mizil, ne-a spus ca nu trebuie pierduta aceasta sansa de a crea o centrala fotovoltaica in scopul de a reduce cheltuielile cu energia electrica. "Doar noi si orasul Piatra Neamt am reusit sa accesam fondurile europene pentru o asemenea investitie. Daca nu vom primi avizul Comisiei de Autorizare a Imprumuturilor Locale, trebuie sa gasim o alta solutie pentru asigurarea prefinantarii proiectului, dar si a cofinantarii, pentru ca, fara acest imprumut, nu vom avea posibilitatea sa sustinem proiectul. O varianta ar fi un parteneriat cu Consiliul Judetean Prahova. Pe de alta parte, asteptam ca guvernul sa ne dea inapoi banii pe care i-am alocat de la bugetul local – trei milioane de lei – pentru lucrari efectuate la doua licee din localitate, bani care trebuie recuperati", a mentionat primarul Proscan.

 
10/08/2012 - Acest articol a fost citit de 3425 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 3 (data de 149 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Parc fotovoltaic de doua milioane de euro la...
Romania ar putea primi un imprumut de 58.2 mil....
Turbinele eoliene urbane ar putea schimba...
Primul parc solar din Bucuresti
Prezicerea valurilor ar putea dubla energia...
Stirile urmatoare
Americanii au inventat panourile solare 3D
Roboti care instaleaza panouri solare
Cea mai mare instalatie eoliana integrata...
Casa solara inteligenta, construita de studenti...
Energie regenerabila prin osmoza
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric