Energie regenerabila prin osmoza


ghidelectric.ro
Miercuri, 28 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Energie regenerabila prin osmoza


Am putea produce energie electrica pentru aproximativ 520 milioane persoane, fara emisii de dioxid de carbon folosind doar o zecime din apa fluviilor din lume care curg in oceane.

osmoza

Potrivit rezultatelor unui studiu recent, publicat in premiera in cadrul periodicului Environmental Science & Technology, o noua clasa de de centrale energetice va putea produce mai eficient electricitate pentru un numar de peste o jumatate de miliard de oameni. Sursa de energie pentru aprovizionarea cu energie electrica a unui numar mare de gospodarii, este una mai putin cunoscuta si poate fi intalnita in locul unde fluviile se varsa in mari si oceane.

 

Aceasta solutie este regenerabila, nu emite dioxid de carbon si nu necesita consum preliminar de combustibili. Cercetatorii sunt de parere ca actiunea in cauza, denumita osmoza prin presiune intarziata (PRO), exploateaza gradientul salin, adica diferenta de salinitate dintre apele dulci si apele sarate din regiunile costiere unde fluviile se varsa in mari si oceane.

 

“In cadrul PRO, apa dulce trece in mod natural, prin osmoza, printr-o membrana speciala pentru a dilua apa sarata aflata de cealalta parte a membranei. Presiunea fluxului de apa actioneaza o turbina a unui generator care produce electricitate”, declara Menachem Elimelech, profesor inginerie chimica si ingineria mediului in cadrul Universitatii Yale.

 

Un astfel de prototip de centrala a fost inaugurat pentru prima data in Norvegia, in anul 2009. Uimitor este faptul ca, aceste centrale de tip PRO, cu doar o zecime din apa fluviilor din lume care curg in oceane, ar putea produce energie electrica pentru aproximativ 520 milioane persoane, fara emisii de dioxid de carbon. O comparatie cu termocentralele pe baza de carbuni arata ca aceeasi cantitate de curent electric duce la eliberarea in atmosfera a peste un miliard de tone de gaze cu efect de sera, in fiecare an.

 
27/08/2012 - Acest articol a fost citit de 2228 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 29 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Casa solara inteligenta, construita de studenti...
Cea mai mare instalatie eoliana integrata...
Roboti care instaleaza panouri solare
Americanii au inventat panourile solare 3D
Parc fotovoltaic la Mizil
Stirile urmatoare
Parc solar pe acoperisul magazinului Selgros...
Noi nanocristale permit panourilor solare sa...
Au inceput pregatirile pentru constructia celui...
Chinezii intra pe piata energiei verzi din Romania
Prima celula solara realizata in intregime din...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric