Au inceput pregatirile pentru constructia celui mai mare parc eolian din lume


ghidelectric.ro
Joi, 22 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Au inceput pregatirile pentru constructia celui mai mare parc eolian din lume


Guvernul scotian a prezentat recent planurile pentru a construi cel mai mare parc eolian offshore, care va fi compus din 339 de turbine. Costul proiectul este estimat la 4,5 miliarde de lire sterline.

cel mai mare parc eolian

Cererea de 4,5 miliarde de lire sterline pentru acest proiect, la 13 mile in largul coastei Caithness, nordul Scotiei, indica faptul ca acesta ar putea fi semnificativ mai mare decat parcul de 1GW de la Array, Londra, care se construieste in prezent pe estuarul Tamisei.


Producatorul Moray Offshore Renewables Ltd (MORL), o companie mixta intre grupul petrolier spaniol Repsol si o divizie a grupului energetic portughez EDP, estimeaza ca ferma eoliana propusa de 1.5 GW va genera energie electrica pentru a alimenta 1 milion de case, adica 40% din gospodariile din Scotia.


"Estimam ca proiectul va fi capabil sa asigure necesarul de energie electrica pentru 800.000 pana la 1 milion de gospodarii", a declarat Dan Finch, director de proiect. Productia de energie ar urma sa inceapa in 2018.


Pe langa asta constructia si intretinerea parcului va genera mii de locuri de munca, va economisi o treime din cele sase milioane de tone de carbune utilizate pentru producerea de energie in Scotia in fiecare an si va reduce emisiile de CO2 cu pana la 4,5 milioane de tone pe an.


Proiectul de la Moray Firth a declansat deja controverse, fiind contestat de miliardarul american Donald Trump. Acesta afirma ca turbinele de 200 de metri inaltime vor strica privelistea de pe un teren de golf pe care intentioneaza sa-l construiasca.


Daca va fi aprobat, lucrarile ar fi programate sa inceapa in 2015 si finalizate complet cinci ani mai tarziu, oferind un impuls major pentru obiectivul Guvernului scotian de a genera toata energia electrica din surse regenerabile pana la sfarsitul deceniului.

 
04/09/2012 - Acest articol a fost citit de 2283 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 27 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Noi nanocristale permit panourilor solare sa...
Parc solar pe acoperisul magazinului Selgros...
Energie regenerabila prin osmoza
Casa solara inteligenta, construita de studenti...
Cea mai mare instalatie eoliana integrata...
Stirile urmatoare
Chinezii intra pe piata energiei verzi din Romania
Prima celula solara realizata in intregime din...
Primele turbine eoliene din lemn au inceput sa...
Brasovul, orasul cel mai eficient din punct de...
RoEnergy - Timisoara 2012: un targ cu vanzari,...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric