Chinezii intra pe piata energiei verzi din Romania


ghidelectric.ro
, 3 Decembrie 2023
Ne gasiti si pe:            

Chinezii intra pe piata energiei verzi din Romania


Renesola, o companie chineza care produce panouri solare, a achizitionat compania cu capital autohton Lucas Est, care produce energie electrica prin intermediul energiei solare. Astfel chinezii si-au facut intrarea pe piata energiei verzi din Romania.

renesola

Compania Lucas Est are in desfasurare constructia unui parc fotovoltaic, pe o suprafata de 14 hectare, in judetul Prahova. Proiectul este aproape finalizat tocmai de aceea se asteapta ca parcul sa livreze energie electrica pana la sfarsitul acestui an.

 

Compania chineza Renesola se ocupa cu productia de discuri solare – placi foarte subtiri din cristal de siliciu, materie prima pentru fabricarea celulelor fotovoltaice.

Chinezii vand panouri solare la pret de dumping

 

Comisia Europeana a demarat o ancheta, la inceputul lunii septembrie, pentru a verifica daca firmele chineze care produc panouri solare, printre care si Renesola, incalca legislatia anti-dumping. Practic companiile chineze sunt suspectate ca au comercializat panouri solare sub pretul pietei, lucru interzis prin tratatele internationale.

 

China detine suprematia in productia de panouri solare la nivel mondial. Aceasta detine 65% din piata globala, iar 8 din 10 panouri solare produse de chinezi ajung in UE.

 

Cancelarului german Angela Merkel, in timpul unei vizite la Beijing, a atras atentia asupra acestei probleme si a sugerat solutionarea ei pe cale amiabila.

 

Insa, 20 de producatori europeni, care detin o pondere de 25% din totul pietei de panouri solare, au depus o plagere la Bruxelles privind preturile practicate de chinezi. Potrivit raportului Comisiei: „Avand in vedere valoarea importurilor, aceasta este cea mai importanta investigatie anti-dumping initiata vreodata de CE: in 2011, China a exportat panouri solare si componente/accesorii in valoare de 21 miliarde euro in Uniunea Europeana.”

 

Comisia Europeana a declarat ca va stabili un verdict provizoriu pentru aceasta disputa, care ar putea insemna impunerea unor taxe temporare asupra marfurilor chineze incepand chiar din iunie 2013.

 

Aceasta investigatie ar putea sa dureze in medie 15 luni, insa Bruxelles-ul poate sa impuna tarife restrictive pentru marfurile venite din China, daca se va descoperi ca acestia practicau preturi de dumping.

 
25/09/2012 - Acest articol a fost citit de 2318 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 90 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Au inceput pregatirile pentru constructia celui...
Noi nanocristale permit panourilor solare sa...
Parc solar pe acoperisul magazinului Selgros...
Energie regenerabila prin osmoza
Casa solara inteligenta, construita de studenti...
Stirile urmatoare
Prima celula solara realizata in intregime din...
Primele turbine eoliene din lemn au inceput sa...
Brasovul, orasul cel mai eficient din punct de...
RoEnergy - Timisoara 2012: un targ cu vanzari,...
Un nanomaterial care ar putea imbunatatii...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric