Un nanomaterial care ar putea imbunatatii eficienta celulelor solare cu 175%


ghidelectric.ro
Vineri, 26 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Un nanomaterial care ar putea imbunatatii eficienta celulelor solare cu 175%


Unul dintre motivele principale pentru care celulele solare nu sunt mai eficiente in transformarea luminii solare in energie electrica este faptul ca o mare parte din lumina solara se reflecta de pe celula, sau nu poate fi absorbita pe deplin.

placsh

Un nou tip de material (PlaCSH) creat de cercetatorii de la Universitatea Princeton pare sa rezolve aceasta problema, prin minimizarea reflexiei si cresterea absorbtiei acesta imbunatateste eficienta celulelor solare cu 175%.

 

 

Dezvoltat de o echipa condusa de inginerul electric Prof. Stephen Chou, materialul este alcatuit din cinci straturi foarte subtiri. In partea de sus este „stratul de fereastra” prin care lumina trece mai intai. Este facut dintr-o plasa de metal extrem de fina, diametrul si distanta dintre gaurile sale fiind masurate in nanometri. Urmatorul strat este dintr-un material plastic transparent, urmat de un strat din material semiconductor – desi Chou a folosit un material de plastic semiconductor exista si alte materiale care ar putea fi folosite. Acesta este urmat de un strat de oxid de titan, cu un strat de aluminiu in partea de jos a materialului.

 

Grosimea celor cinci materiale combinate este de doar 230 de nanometrii. Aceasta distanta, impreuna cu spatierea si diametrul gaurilor in plasa, este mai scurta decat lungimea de unda a luminii solare in sine. Potrivit lui Chou, aceasta este proprietatea care permite doar 4% din lumina sa se reflecte si pana la 96% sa fie absorbita.

 

Cand vine vorba de transformarea luminii directe a soarelui in energie electrica, acest lucru se traduce intr-o crestere a eficientei cu 52% in comparatie cu celulele solare conventionale. PlaCSH este, de asemenea, superior in capturarea luminii solare care vine din unghiuri abrupte. Acest lucru aduce un plus de eficienta de 81% care combinat cu alti factori aduce un procent total de imbunatatire de 175.

 

O comparatie intre lumina solara reflectata pe o celula solara conventionala si pe una care utilizeaza materialul Placsh

O comparatie intre lumina solara reflectata pe o celula solara conventionala si pe una care utilizeaza materialul Placsh

 

PlaCSH fabricat in foi mari ar putea fi eficient si din punct de vedere al costului. Pe langa furnizarea unei eficiente mai mari, materialul ar putea inlocui, de asemenea, costisitorii electrozi de oxid de indiu-staniu (ITO) din celulele solare conventionale. Deoarece PlaCSH este mai flexibil decat ITO acesta este, de asemenea, si mai putin fragil.

 
10/12/2012 - Acest articol a fost citit de 2737 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 80 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
RoEnergy - Timisoara 2012: un targ cu vanzari,...
Brasovul, orasul cel mai eficient din punct de...
Primele turbine eoliene din lemn au inceput sa...
Prima celula solara realizata in intregime din...
Chinezii intra pe piata energiei verzi din Romania
Stirile urmatoare
Energia regenerabila este fiabila, sustine un...
Energia eoliana a atins cea mai mare productie...
Bruno Ribo: Doar 5% din componentele pentru...
Electroalfa doreste sa investeasca in energie...
General Electric a livrat sapte turbine eoliene...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric