Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Pe data de 8 ianuarie 2013, de exemplu, toate parcurile eoliene din Romania au produs energie in valoare de 1585 de MW.
Energia produsa in parcurile eoliene a devansat cuantumul realizabil de centralele de la Cernavoda, chiar si capacitatea hidrocentralelor, dar si a termocentralelor care functioneaza pe pacura sau pe gaz. Conditiile meteo din ultima vreme au contribuit la aceasta reusita.
Parcurile eoliene reprezinta cel mai ravnit domeniu de investitii al momentului, gigantii internationali din energie fiind adusi in Romania de unul dintre cele mai bune vanturi din Europa.
In Romania, asemenea altor tari membre ale UE care au ales promovarea energiei regenerabile, guvernele au venit cu anumite scheme de sprijin. Cum proiectele de energie verde necesita mai multe resurse financiare decat de cele conventionale, iar la nivel european s-au stabilit teluri privind ponderea energiei regenerabile pana in 2020, statele au fost obligate sa promoveze anumite scheme suport pentru investitorii din acest domeniu. In ceea ce priveste Romania s-a mizat pe varianta certificatelor verzi si a cotelor obligatorii.
Oricare producator de energie verde primeste pentru fiecare MWh livrat in sistem un numar de certificate verzi. Pretul unui astfel de certificat poate varia intre 27 si 55 de euro. In continuare, aceste certificate sunt achizitionate de furnizorii de energie, precum Electrica, de exemplu, care in cosul de electricitate pe care il livreaza clientilor sunt obligati sa detina o anumita cota de energie verde.
Dovada indeplinirii acestei cote consta chiar in numarul de certificate verzi cumparate.
De asemenea, producatorii de energie verde pot sa-si vanda energia in piata la pretul stabilit de cerere si oferta. Daca pana in luna noiembrie 2010, oricare producator de energie verde primea un singur certificat indiferent de tehnologia folosita, de atunci insa schema de sprijin a inceput sa-si produca efectele, asa ca in loc de un certificat investitorii in energie eoliana vor primi doua certificate. Schema de sprijin are o perioada de aplicare de 15 ani, dar numai pentru proiectele care intra in functiune pana in anul 2016.
15/01/2013 - Acest articol a fost citit de 1782 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 1 (data de 32 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Energie Verde" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |