Energia eoliana a atins cea mai mare productie de pana acum


ghidelectric.ro
Joi, 9 Decembrie 2021
Ne gasiti si pe:            

Energia eoliana a atins cea mai mare productie de pana acum


Parcurile eoliene au devenit a doua cea mai importanta resursa de energie electrica. Potrivit ultimelor date furnizate de Transelectrica, saptamana trecuta energia eoliana a atins cea mai mare productie de pana acum.

energie verde

Pe data de 8 ianuarie 2013, de exemplu, toate parcurile eoliene din Romania au produs energie in valoare de 1585 de MW.


Energia produsa in parcurile eoliene a devansat cuantumul realizabil de centralele de la Cernavoda, chiar si capacitatea hidrocentralelor, dar si a termocentralelor care functioneaza pe pacura sau pe gaz. Conditiile meteo din ultima vreme au contribuit la aceasta reusita.


Parcurile eoliene reprezinta cel mai ravnit domeniu de investitii al momentului, gigantii internationali din energie fiind adusi in Romania de unul dintre cele mai bune vanturi din Europa.


In Romania, asemenea altor tari membre ale UE care au ales promovarea energiei regenerabile, guvernele au venit cu anumite scheme de sprijin. Cum proiectele de energie verde necesita mai multe resurse financiare decat de cele conventionale, iar la nivel european s-au stabilit teluri privind ponderea energiei regenerabile pana in 2020, statele au fost obligate sa promoveze anumite scheme suport pentru investitorii din acest domeniu. In ceea ce priveste Romania s-a mizat pe varianta certificatelor verzi si a cotelor obligatorii.


Oricare producator de energie verde primeste pentru fiecare MWh livrat in sistem un numar de certificate verzi. Pretul unui astfel de certificat poate varia intre 27 si 55 de euro. In continuare, aceste certificate sunt achizitionate de furnizorii de energie, precum Electrica, de exemplu, care in cosul de electricitate pe care il livreaza clientilor sunt obligati sa detina o anumita cota de energie verde.


Dovada indeplinirii acestei cote consta chiar in numarul de certificate verzi cumparate.


De asemenea, producatorii de energie verde pot sa-si vanda energia in piata la pretul stabilit de cerere si oferta. Daca pana in luna noiembrie 2010, oricare producator de energie verde primea un singur certificat indiferent de tehnologia folosita, de atunci insa schema de sprijin a inceput sa-si produca efectele, asa ca in loc de un certificat investitorii in energie eoliana vor primi doua certificate. Schema de sprijin are o perioada de aplicare de 15 ani, dar numai pentru proiectele care intra in functiune pana in anul 2016.

 
15/01/2013 - Acest articol a fost citit de 1479 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 32 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Energia regenerabila este fiabila, sustine un...
Un nanomaterial care ar putea imbunatatii...
RoEnergy - Timisoara 2012: un targ cu vanzari,...
Brasovul, orasul cel mai eficient din punct de...
Primele turbine eoliene din lemn au inceput sa...
Stirile urmatoare
Bruno Ribo: Doar 5% din componentele pentru...
Electroalfa doreste sa investeasca in energie...
General Electric a livrat sapte turbine eoliene...
Energobit construieste un parc fotovoltaic la...
General Electric lanseaza prima turbina eoliana...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| Alo Deces| Carolina Design| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric