Energobit construieste un parc fotovoltaic la Baciu


ghidelectric.ro
Miercuri, 4 Octombrie 2023
Ne gasiti si pe:            

Energobit construieste un parc fotovoltaic la Baciu


Energobit se pregateste de lansarea unor proiecte de energie regenerabila. In primavara vor demara lucrarile pentru constructia parcului eolian din Tulcea, dar grupul mai are in plan si constructia altor parcuri fotovoltaice.

energobit

Compania Energobit, cu sediul la Cluj, care ofera o gama larga de servicii si produse energetice, a inceput anul trecut pregatirile pentru un parc eolian din Tulcea, dar lucrarile nu au demarat.


„Sunt incheiate contractele pentru turbine, care vin de la General Electric, iar acum asteptam primavara ca sa incepem sa sapam, sa facem drumuri, fundatii. Organizarea de santier este facuta, asteptam totusi sa se faca vreme favorabila pentru lucrari, astfel incat sa fim cat mai eficienti”, a explicat Stefan Gadola, vicepresedinte EnergoBit. Energia eoliana nu este singurul proiect al clujenilor. “Vrem sa dezvoltam si parcuri fotovoltaice, proiecte proprii, in jurul Clujului, in Baciu, dar si in sudul tarii. Vom incepe tot in functie de cum arata vremea, speram ca in aprilie. Unele le vindem, altele raman ale noastre”, a mentionat Gadola.


Societatile prin care se dezvolta proiecte de producere a energiei din surse regenerabile nu sunt incluse in tranzactia care a avut loc anul trecut, in urma careia s-a schimbat actionariatul majoritar al grupului EnergoBit. Acestea sunt in continuare controlate de cei trei vicepresedinti fondatori ai companiei. Insa, companiile care fac parte din Grupul Energobit vor fi implicate in realizarea acestor parcuri. Proiectele in energie eoliana vor genera si in 2013 o parte semnificativa din afacerile grupului, potrivit estimarilor conducerii companiei care este implicata in mai multe proiecte de energie verde.


„Suntem implicati in proiecte de 1.500 megawati, aflate la diverse stadii, in proiectare sau in constructie”, a precizat Gadola. Grupul detine deja in portofoliu o serie de proiecte in acest sector, ca furnizor de servicii de proiectare si de executie electrica in domeniul parcurilor eoliene, iar debutul proiectului propriu din Nalbant ar trebui sa aibe loc in acest an.


Parcul din Tulcea va produce energie prin sisteme eoliene cu o putere instalata de 12 MW in prima etapa si 27 MW la incheierea proiectului. Ca investitor oficial apare societatea Enex, parte a grupului Energobit. Societatea are ca locatie pentru realizarea parcului eolian Nalbant/ Trestenic extravilanul comunei din judetul Tulcea, potrivit raportul de mediu la Planul Urbanistic Zonal. Parcul ocupa 65,6 ha, suprafata de teren necesara amplasarii turbinelor eoliene fiind obtinuta ca drept de concesiune pe 49 ani de la autoritatile locale.


Compania EnergoBit a anuntat in 2012 ca a incheiat oficial un parteneriat de dezvoltare cu doi investitori: Innova Capital, care devine actionar majoritar al grupului (52%), si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare. Cei trei antreprenori care au fondat compania (vicepresedintii Stefan Gadola, Ioan Socea si Peter Pal) raman in actionariat. Tranzactia se realizeaza in mai multe etape si consta dintr-o combinatie de investitii in actiuni si de cresteri de capital. Aceasta se va finaliza la sfarsitul trim. I, dupa obtinerea avizelor legale. Perimetrul tranzactiei cuprinde activitatile de baza, nu si firmele din domeniul furnizarii de energie si dezvoltarii de proiecte de energie regenerabila, respectiv Enex si EnergoBit Renewable.

 
19/02/2013 - Acest articol a fost citit de 2267 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 57 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
General Electric a livrat sapte turbine eoliene...
Electroalfa doreste sa investeasca in energie...
Bruno Ribo: Doar 5% din componentele pentru...
Energia eoliana a atins cea mai mare productie...
Energia regenerabila este fiabila, sustine un...
Stirile urmatoare
General Electric lanseaza prima turbina eoliana...
Subventiile pentru energie verde maresc factura...
Romania ocupa pozitia 13 in topul celor mai...
Siemens se retrage din sectorul energiei solare
Un roman din doi este pentru energia regenerabila
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| Alo Deces| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | dentalexcellence.ro | www h2on ro | focusrent ro | melkior | https www funerarii bucuresti ro | https hbsontime com | buy4baby ro | www quickshop ro | www ezera ro | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | essalian.ro |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric