Siemens se retrage din sectorul energiei solare


ghidelectric.ro
Sambata, 23 Septembrie 2023
Ne gasiti si pe:            

Siemens se retrage din sectorul energiei solare


Desi afacerile in domeniul energiei regenerabile continua sa infloreasca, grupul industrial german Siemens a anuntat ca se retrage din domeniul energiei solare, pe motiv ca nu preconizeaza castiguri din aceasta industrie pe termen scurt.

siemens

Reprezentantii Siemens sunt de parere ca numai companiile specializate au sanse sa realizeze profit pe acest segment, avand in vedere ca piata panourilor solare s-a micsorat de patru ori.

 

'Ne-am retras din sectorul solar. Baza acestei decizii este una corporate. Siemens nu a produs niciodata panouri solare si credem ca industria aceasta este oarecum condusa de producatorii de panouri. Ramânem prezenti în toate proiectele pe care le dezvoltam pentru zona de automatizari, de statii electrice, deci zonele unde într-adevar Siemens poate aduce beneficii clientilor', a declarat intr-o conferinta de presa Petru Ruset, directorul Divizie Energy Fossil Generation, Wind Power, Solar&Hydro and Power Transmission, Siemens România.

 

Petru Ruset considera ca principalele amenintari pentru sectorul energetic în viitor sunt legate de stabilitatea sistemului legislativ, evolutia preturilor în piata materiilor prime si, nu în ultimul rând, pozitionarea Europei din punct de vedere al competitivitatii în raport cu zona Asia.

 

Grupul cauta cumparatori interesati de afacerile in industria panourilor fotovoltaice si pentru Solel, o companie israeliana, achizitionata pentru 320 milioane de euro, in urma cu cativa ani.

 

Siemens Solar si Hydro Divizion au obtinut venituri de doar 300 milioane de euro, din cauza reducerilor subventiilor germane din aceasta industrie si a cresterii presiunii preturilor de pe aceasta piata.

 

Cat despre energia regenerabila, Siemens intentioneaza sa se focuseze pe energia eoliana si pe hidroenergie.

 

Aceasta hotarare de a vinde afacerile de sute de milioane de euro din industria energiei solare a fost luata de companie in urma eforturilor depuse de a-si restructura activitatea. Siemens, una dintre cele mai mari companii din Germania, a inregistrat o incetinire a cresterii veniturilor in cel de-al patrulea trimestru fiscal, ceea ce demonstreaza ca cererea pentru produsele germane a fost afectata de criza economica.

 

Analistii preconizeaza ca managementul grupului va prezenta un plan de scadere a costurilor de patru miliarde de euro, care ar putea cuprinde concedieri si chiar inchiderea unor unitati din cele 190 de tari in care activeaza.

 

Siemens concediaza in Elvetia ca sa angajeze in Romania si China

 

Grupul industrial german intentioneaza sa isi mute unele operatiuni in tari precum Romania sau China. In tara noastra, grupul a publicat deja anunturi de angajare pentru ingineri si programatori.

 

Cu o activitate de peste 100 de ani în România, Siemens este cea mai mare companie din România care detine solutii inovatoare complete în segmente de activitate precum Energie, Sanatate, Industrie, Infrastructure & Cities. Siemens are sediul central în Bucuresti si prezenta regionala în Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Ploiesti, Sibiu, Târgu
Mures, Timisoara.

 
28/02/2013 - Acest articol a fost citit de 2159 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 28 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Romania ocupa pozitia 13 in topul celor mai...
Subventiile pentru energie verde maresc factura...
General Electric lanseaza prima turbina eoliana...
Energobit construieste un parc fotovoltaic la...
General Electric a livrat sapte turbine eoliene...
Stirile urmatoare
Un roman din doi este pentru energia regenerabila
VERBUND pune in functiune un parc eolian in...
Software-ul GE Wind PowerUP creste...
ANRE a propus o cota obligatorie de 12,15%...
De ce intelegerea activelor este cheia pentru...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| Alo Deces| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | dentalexcellence.ro | www h2on ro | focusrent ro | melkior | https www funerarii bucuresti ro | https hbsontime com | buy4baby ro | www quickshop ro | www ezera ro | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | essalian.ro |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric