De ce intelegerea activelor este cheia pentru deblocarea investitiilor in energie regenerabila


ghidelectric.ro
, 14 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

De ce intelegerea activelor este cheia pentru deblocarea investitiilor in energie regenerabila


Castigatorii premiului "Best Renewable Energy Asset Managers 2017" au lansat un instrument digital exceptional destinat gestionarii resurselor regenerabile. Hanno Schoklitsch, CEO-ul companiei Kaiserwetter, a vorbit despre cum instrumentul lor incadreaza

energie regenerabila

De la inginerii care proiecteaza ferme eoliene pana la mecanicii care instaleaza panouri solare, exista putini oameni care lucreaza in industria energiei regenerabile si se indoiesc de importanta energiei curate. Dar cum ramane cu cei care o finanteaza? In timp ce investitorii pot accepta stiinta schimbarilor climatice, problema cu privire la modul in care pot fi obtinuti bani din surse regenerabile poate fi putin mai greu de solutionat. "Daca vom lupta impotriva schimbarilor climatice, avem nevoie de o multime de capital", spune Hanno Schoklitsch, CEO al companiei Kaiserwetter. "Aceasta inseamna ca una dintre cele mai mari sarcini este aceea de a convinge companii sa investeasca in energii regenerabile la scara globala".  In prezent, Schoklitsch afirma  ca industria sufera de un deficit de informatii, ceea ce inseamna ca datele tehnice si financiare necesare pentru a lua decizii inteligente si informate privind investitiile in energie curata pot fi greu de gasit.

Digitalizarea energiei regenerabile

Pentru Schoklitsch, solutia consta in a utiliza progresele tehnologiei digitale, in special Internet of Things (IoT), analizele de date mari si infrastructura digitala din cloud. Acest lucru, spune el, a fost o zona neglijata daca ne gandim la energia regenerabila. "Este inca o zona destul de tanara", spune el. "O multime de oameni au vorbit despre asta, dar intrebarea este cum va functiona? Cum poti face o afacere din asta? Am experienta asta in fiecare zi incercand sa vand serviciile platformei noastre: oamenii au nevoie de convingere, trebuie sa vada beneficiile. In prezent cred ca suntem intr-o perioada de tranzitie. Exista beneficii enorme, dar, desigur, trebuie sa intelegeti cum sa o utilizati."

Cea mai recenta solutie propusa de compania Kaiserwetter, este un mecanism digital de gestionare a portofoliului numit Aristoteles, care beneficiaza de posibilitatile oferite de Internet of Things si de analizele de date mari, pe care le pune in slujba intreprinzatorilor. "Este vorba despre colectarea datelor si utilizarea lor", explica Schoklitsch. "Instrumentul nostru utilizeaza date agregate si efectueaza analize cu ajutorul acestora. Luati, de exemplu, un parc eolian sau o turbina eoliana. Ceea ce facem este sa luam toate datele meteorologice din ferme - sa vedem ceea ce ne spune curba puterii cu privire la viteza vantului sau ce turbina functioneaza corect si care nu. Este nevoie ca toata lumea sa inteleaga cum functioneaza aceste lucruri. Asadar, colectam datele si le transmitem unui tablou de bord pentru a arata exact ce se intampla. "

Acest lucru are doua avantaje, spune Schoklitsch. In primul rand, datele sunt usor de interpretat. "In prezent avem 160 de milioane de puncte de date in cloud", spune el. "Sunt multe date. Cu ajutorul instrumentului nostru, este foarte usor sa intelegem ce se intampla. Putem contribui la minimizarea riscului aratand pur si simplu daca un activ functioneaza la un nivel optim. "

In al doilea rand, instrumentul ofera transparenta. "In fiecare zi puteti vedea date financiare relevante", spune Schoklitsch. "Pierdeti venituri sau productie de energie? Aveti acces la cifrele financiare din conturile bancilor? Exista o deviere intre veniturile din carti si numerarul din conturile respective? Instrumentul nostru ofera o modalitate foarte usoara de a face acest management de risc. Acest lucru ofera transparenta a investitiilor. "

Instrumentul poate fi folosit oriunde in lume, adauga Schoklitsch. "Nu conteaza unde esti. Daca o investitie merge in Africa, chiar daca nu exista internet, nu conteaza. Luam datele de la parcul eolian de la un satelit si le introducem in sistemul nostru. Din nou, acesta este modul in care putem oferi transparenta reala investitorilor si institutiilor financiare ".

Mentinerea directorilor informati


In timp ce Aristoteles nu este primul instrument care incearca acest lucru, acesta are doua puncte de vanzare unice, potrivit lui Schoklitsch. In primul rand, acesta integreaza diferite date intr-un mod care nu a mai fost facut inainte."Aveti o singura platforma digitala si veti vedea in tabloul de bord de pe masa toate datele tehnice si financiare relevante", spune el. "O multime de oameni vorbesc despre date tehnice, altii vorbesc despre date financiare: noi le combinam pe ambele. Este o platforma avansata. "

In al doilea rand, Aristoteles este un instrument special creat pentru directori. "Tot ceea ce facem este la nivel executiv", spune Schoklitsch. "Nu construim un instrument de operare zilnic, acesta este un mod in care directorii pot vizualiza performanta si se asigura ca activele lor ofera o rentabilitate a investitiei".

La un an de la lansare, compania Kaiserwetter a castigat premiul "Best Renewable Energy Asset Managers 2017". Pentru Schoklitsch, este o justificare intensa a muncii pe care compania a realizat-o. "Cred ca aceasta este o mare realizare", spune el. "Acest lucru arata ca am reusit sa convingem oameni, lucru pe care trebuie sa il facem, daca vrem sa atragem investitii. De asemenea, am participat la un concurs de inovatii privind finantarea schimbarilor climatice, care a fost sponsorizat de programul de mediu al Organizatiei Natiunilor Unite ".

Aristoteles 2.0


Compania lucreaza in acest moment la urmatoarea versiune a lui Aristoteles. "Viitorul va fi Aristoteles 2.0", spune Schoklitsch. "In prezent, construim algoritmii si planificam sa lansam instrumentul in al doilea trimestru al anului 2018. Aceasta va implica analize predictive si cred ca am realizat deja unele schimbari importante. Vrem sa continuam sa impingem lucrurile inainte”. La aproape un an de la Conferinta Organizatiei Natiunilor Unite privind Schimbarile Climatice de la Marrakech, la care a participat Schoklitsch, CEO-ul a afirmat, de asemenea, ca este optimist, lumea reactioneaza in cele din urma la pericolele schimbarilor climatice."Sunt increzator in angajamentele luate de diferite tari pentru a impinge lucrurile inainte", spune el. "Chiar daca vorbesti cu americanii, care au o administratie care nu crede in acest lucru, exista multi oameni, totusi, care inteleg importanta acestor schimbari. Trebuie sa facem ceva si generatia noastra trebuie sa o faca. "

 
12/01/2018 - Acest articol a fost citit de 3180 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 4 (data de 20 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
ANRE a propus o cota obligatorie de 12,15%...
Software-ul GE Wind PowerUP creste...
VERBUND pune in functiune un parc eolian in...
Un roman din doi este pentru energia regenerabila
Siemens se retrage din sectorul energiei solare
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric