VERBUND pune in functiune un parc eolian in Romania


ghidelectric.ro
Miercuri, 12 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

VERBUND pune in functiune un parc eolian in Romania


Unul dintre cele mai mari parcuri eoliene onshore din Europa cu o capacitate de 225 de megawati in apropierea coastei Marii Negre.

parcuri eoliene

Dupa o faza de dezvoltare de peste patru ani si o perioada de constructie de aproximativ un an, VERBUND, liderul pe piata de electricitate din Austria, pune în functiune unul dintre cele mai mari parcuri eoliene onshore din Europa în apropierea coastei Marii Negre. Aproximativ jumatate din parcul eolian de 225 MW este conectat la retea, alte turbine eoliene urmând sa fie conectate pâna în 2014. Volumul de investitii este de 380 de milioane de euro. Realizarea urmatoarei trepte de dezvoltare este planificata pentru începutul anului 2014. "Energia eoliana este completarea ideala pentru hidroenergie, pe care se concentreaza productia noastra, iar România ofera conditii cadru bune pentru investitia noastra", a declarat CEO Wolfgang Anzengruber la deschiderea oficiala din Bucuresti.


Parcul eolian se afla la circa 250 km de Bucuresti, spre est, în apropierea coastei Marii Negre. Aici conditiile de vânt sunt la fel de favorabile ca cele de la Marea Nordului din Germania, oferind conditii optime pentru realizarea unui proiect de o astfel de anvergura. 88 de turbine eoliene pot produce anual în total 540 GWh de energie electrica, furnizând energie curata catre circa 350.000 de gospodarii din România. Injectarea energiei eoliene curate în reteaua româneasca de curent este asigurata de statia electrica de 400 kV construita de VERBUND. "Cu cei peste 200 MW am atins telul pe care ni l-am propus. În orice caz, energia eoliana din regiune mai are potential de dezvoltare - Dobrogea este una dintre regiunile cu cea mai mare putere a vântului
din Europa, scopul fiind utilizarea celor mai bune locuri din Europa pentru fiecare tehnologie în parte", a afirmat Anzengruber.


Puterea eoliana completeaza hidroenergia


Odata cu punerea în functiune a parcului eolian din România, VERBUND îsiconsolideaza pozitia pe piata energiei eoliene. VERBUND opereaza în prezent în mod individual, respectiv prin intermediul participatiilor, parcuri eoliene cu o capacitate totala de 450 MW în tara si în strainatate.


Parteneri puternici în regiune


Printre operatorii eolieni din regiune, VERBUND ocupa o pozitie speciala. Pe de o parte, VERBUND a fost un "early mover", pe de alta parte, accentul s-a pus de la bun început pe un beneficiu durabil în favoarea regiunii. Numeroase initiative sociale în regiune subliniaza responsabilitatea companiei VERBUND, cum ar fi fondurile pentru o gradinita noua si echiparea unui cabinet stomatologic.


Despre VERBUND


VERBUND este lider pe piata de electricitate din Austria si unul dintre cei mai mari producatori de curent electric din hidroenergie în Europa. Peste patru cincimi din curent este produs din hidroenergie, restul fiind completat de energie termica si energie eoliana. VERBUND furnizeaza curent catre aproximativ 1 milion de clienti si desfasoara activitati în domeniul comertului cu energie electrica în 15 tari. În 2012, compania cu aproximativ 3.100 de salariate si salariati, a realizat o cifra de afaceri de 3,2 miliarde de euro. Împreuna cu filialele si partenerii sai, VERBUND activeaza în domeniile productie de curent electric, transport, furnizare, comert international si distributie. Din 1998 compania VERBUND este înregistrata la bursa din Viena, 51% din capitalul pe actiuni fiind detinut de Republica Austria.


Pentru mai multe informatii CLICK AICI

 


Pentru întrebari contactati:
Florian Seidl
Konzernkommunikation
Mediensprecher Erzeugung
VERBUND AG
Tel.: +43 (0)1 - 53113 -53744
Mobil: +43 664-8285316
Florian.seidl@verbund.com

 
07/06/2013 - Acest articol a fost citit de 2883 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 48 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Un roman din doi este pentru energia regenerabila
Siemens se retrage din sectorul energiei solare
Romania ocupa pozitia 13 in topul celor mai...
Subventiile pentru energie verde maresc factura...
General Electric lanseaza prima turbina eoliana...
Stirile urmatoare
Software-ul GE Wind PowerUP creste...
ANRE a propus o cota obligatorie de 12,15%...
De ce intelegerea activelor este cheia pentru...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric