ANRE a propus o cota obligatorie de 12,15% pentru energie regenerabila


ghidelectric.ro
Luni, 22 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

ANRE a propus o cota obligatorie de 12,15% pentru energie regenerabila


Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, s-a intalnit saptamana trecuta cu asociatiile din sectorul energetic pentru a discuta despre cresterea cotei anuale obligatorie de energie electrica produsa din surse regenerabile.

energie regenerabila

La întâlnirea la care au participat reprezentanți ai asociațiilor producatorilor de energie regenerabila, reprezentanți ai consumatorilor de energie electrica, președintele ANRE — Niculae Havrileț, precum și reprezentanți ai OPCOM și Transelectrica, s-a decis pentru 2016 o cota de 12,15% energie regenerabila pentru mentinerea impactului în factura consumatorului final.

Discuțiile au vizat, în principal, problemele cu care se confrunta sectoarele de energie regenerabila, precum și poziția ANRE cu privire la stabilirea cotei anuale obligatorie de energie electrica produsa din surse regenerabile, care beneficiaza de promovare prin certificate verzi.


Victor Grigorescu, Ministrul Energiei, a punctat necesitatea ca actul normativ care stabileste aceasta cota sa fie avizat cât mai repede posibil. De asemenea, a dat asigurari ca va analiza atât pozitia jucatorilor din piata de energie regenerabila, cât si pozitia ANRE, urmând sa propuna o solutie finala în cel mai scurt timp.


Cota anuala obligatorie de energie electrica produsa din surse regenerabile pentru anul 2016 va fi de 12,15% din consumul final brut de energie electrica: Astfel, impactul certificatelor verzi în factura consumatorului final va fi de 35 lei/MWh, potrivit unui proiectului publicat pe site-ul Ministerului Energiei.

 
08/12/2015 - Acest articol a fost citit de 2013 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 3 (data de 12 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Software-ul GE Wind PowerUP creste...
VERBUND pune in functiune un parc eolian in...
Un roman din doi este pentru energia regenerabila
Siemens se retrage din sectorul energiei solare
Romania ocupa pozitia 13 in topul celor mai...
Stirile urmatoare
De ce intelegerea activelor este cheia pentru...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric