Romania ocupa pozitia 13 in topul celor mai atractive tari pentru investitii in energie regenerabila


ghidelectric.ro
Luni, 22 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Romania ocupa pozitia 13 in topul celor mai atractive tari pentru investitii in energie regenerabila


Romania a ramas printre cele mai atractive tari din lume pentru investitii in energie regenerabila, potrivit analistilor de la Ernst & Young (E&Y), al caror indice trimestrial a mentinut Romania pe pozitia 13, inaintea Poloniei si Spaniei.

energie verde

Raportul Ernst & Young (E&Y), Renewable Energy Country Attractiveness Indices, masoara atractivitatea pentru investitiile in energie regenerabila in 40 de tari. Pentru perioada decembrie 2012 – februarie 2013, Romania si-a mentinut pozitia 13 in fata unor tari ca Polonia, Spania, Turcia si Austria.


Romania si-a mentinut pozitia a 10-a in investitiile in eoliene, la fel ca si în editia anterioara a raportului, din noiembrie 2012, care au fost principala forta motrice pentru sectorul energiei regenerabile locale. Mai mult de 1900 MW de active eoliene stimulate au fost operationale pana in ianuarie, potrivit operatorului Transelectrica.In ceea ce priveste energia solara, tara noastra se situeaza in cea de-a doua parte a clasamentului, pe locul 24, inaintea Poloniei si Bulgariei. Cu toate acestea, analistii de la E&Y sustin ca energia solara va experimenta o crestere puternica anul acesta, desi autoritatile planuiesc sa reduca subventiile pentru investitiile in energie solara. „Piata energiei solare este însa foarte activa în România, ceea ce indica proiectii de crestere substantiala în 2013 a puterii instalate de capacitati solare. Aceste proiectii sunt sustinute si de gradul avansat de dezvoltare a acestor proiecte, procesul mai simplu de autorizare decât la celelalte forme de energie regenerabila, durata de dezvoltare mai scurta, dar mai ales schema mult mai avantajoasa de sustinere a investitiilor în energie solara decât la celelalte forme de energie regenerabila”, sustin consultantii Ernst & Young.


Din ce in ce mai multe companii investesc in proiecte de energie solara in Romania. Chinezii de la Sinovel, precum si spaniolii de la EDP Renovaveis, au demarat in Romania proiecte de energie solara cu o putere combinata de 39MW, care urmeaza sa fie finalizate in prima parte a anului 2013. De asemenea, exista companii, precum Dacia sau Selgros, care au construit miniparcuri fotovoltaice pe acoperisurile unitatilor de lucru.


Multe companii, de la chinezii de la Sinovel, la spaniolii de la EDP Renovaveis, care dezvolta deja în România proiecte de energie solara cu o putere combinata de 39MW, planificate sa fie finalizate în primul trimestru al lui 2013 deja investesc în Românie. mai mult, companii precum Dacia sau Selgros asi folosesc propriile imobile pentru a le transforma acoperisul în miniparcuri fotoltaice, ba pe piata a intrat si operatorul telecom RCS & RDS, care a facut doua achizitii în domeniul energiei solare, capacitatea totala a proiectelor preluate fiind de 13,7 MW.

 
27/02/2013 - Acest articol a fost citit de 2272 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 46 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Subventiile pentru energie verde maresc factura...
General Electric lanseaza prima turbina eoliana...
Energobit construieste un parc fotovoltaic la...
General Electric a livrat sapte turbine eoliene...
Electroalfa doreste sa investeasca in energie...
Stirile urmatoare
Siemens se retrage din sectorul energiei solare
Un roman din doi este pentru energia regenerabila
VERBUND pune in functiune un parc eolian in...
Software-ul GE Wind PowerUP creste...
ANRE a propus o cota obligatorie de 12,15%...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric